Pravidla domácnosti… návod na magnet na ledničku

Foto a text Astarte

Na začátku byl stojan s dárkovými předměty v jednom papírnictví. Našla jsem tam „Pravidla domácnosti“, která se mi textem velice líbila, zato s rádoby kamenným provedením už to bylo o hodně slabší. Ale jsem přece scrapařka! Text jsem si v obchodě opsala do notýsku a začala jsem přemýšlet, jak ho nejlépe zpracovat. Vzpomněla jsem si, jak Ekulka před nějakou dobou ukazovala scrapované zástěrky na polském blogu ilowescrap, a bylo vymyšleno. Udělám „Pravidla domácnosti“ jako zástěrku-magnet na ledničku.


Na dárek nakonec došlo až na Štědrý den ráno, ale pěkně jsem se při tvoření odreagovala. Zapomněla jsem na úklid i vánoční stres, Míša mi nakukovala přes rameno a výjimečně byla docela hodná – takhle bych chtěla scrapovat vždycky 🙂 Ani výrobek samotný jsem nijak zvlášť neřešila. Posbírala jsem pár k sobě ladících červených papírů a nějaké mašličky a ozdoby, maý samolepicí bloček, zástěrku jsem narýsovala plus minus od oka a tvořila jsem bez nějakého promyšleného plánu.

Základ zástěrky jsem udělala dvakrát z tmavě červené čtvrtky (tím druhým jsem celou zástěrku nakonec podlepila a začistila). Pak bílý obdélník na tenké lemování, kraječku jsem udělala z papírové podložky na dorty, nějaké ty ozdobné proužky a vnitřní červený obdélník, aby text pěkně vynikl. Přilepila jsem stužky a ještě před přišitím knoflíčků jsem celou zástěrku olemovala na šicím stroji. Tedy ne šicím lemem, ale obyčejným stehem, i tak to udělalo pěknou parádu.

Přišila jsem knoflíčky a kapsičku, nalepila text vytištění na tiskárně, nechala místo na malý bloček s lepicími papírky a pak jsem se na dvacet minut pohroužila do hlubin svých scrapbookových zásob, než jsem konečně našla tu zatra .. tedy .. ztracenou magnetickou samolepicí pásku.

Za necelé dvě hodinky byl dáreček hotov a i když ke svému majiteli dorazí až po Vánocích, doufám, že udělá radost. A jak tak na milou zástěrku koukám, asi si budu muset udělat ještě jednu na svoji ledničku 🙂

A tady jsou pravidla od KaAj

Pochlubíte se zde také? 🙂