Akvarelové pastelky a razítko Hero Arts

Kdo odebírá přáníčkový CREATING KEEPSAKES zná 🙂 Přáníčko s domečky bylo v letošním jarním čísle na titulní straně  a nedalo mi spát.  Hned jsem si domečkové razítko koupila a nyní byla konečně chvilka na vyzkoušení.

Na tento typ přání potřebujete


Postup

Na bílou čtvrtku jsem si narazítkovala voděodolnou barvou Staz-On 3x motiv domečků. Ve výsledku budou tři vrstvy na sobě, aby přání bylo plastické. Akvarelovýma pastelkama (já použila progresa) jsem horní obrázek vybarvila celý, ten uprostřed jen prostřední stranu domků a spodní obrázek ty nejmenší domečky dole. Na konci je pak vystřihnu a poskládám na sebe. Proto barvy domečků na všech třech obrázcích musí být stejné! Pastelkama jsem nevybarvovala domečky celé, ale jen obrysy. Vodním štětcem jsem je pak rozmyla a domečky jsou jakoby stínované.

Vodní štětec jsem naplnila čistou vodou a opatrně obrázky vybarvovala. U tohoto štětce je obrovská výhoda, že nepotřebujete kelímek s vodou. Štětec stačí jen jemně zmáčkout a on se navlhčí. Domečky jsem vybarvovala po jednom. Když jsem přešla na jinou barvu, štětec jsem do ubrousku lehce otřela. (Více o vodním štětci zde)

Pak jsem si na obláčkový papír natiskla ještě jeden motiv domečků, abych věděla, kam vše pak dám. Vybarvené domečeky jsem vystřihla a průhlednou 3D páskou nalepila na sebe. Tady ty čiré samolepící čtverečky nejsou tak  silné jako klasická pěnová páska. Proto i když mám na sobě tři vrstvy, tak motiv jen jemně vystupuje z přáníčka.

Kartičku jsem  dozdobila průchodkama, uvázala stužku a natiskla přáníčkový text (ten bych měla tisknout spíš na začátku… na pokusný papír se mi to natisklo krásně a načisto nic moc :-). Pak jsem kartičku teprve nalepila na bílý přáníčkový základ.

Teď, když to vidím na monitoru hotové, ještě bych dolepila červené kamínkové srdíčko do jednoho okna 🙂

Tímto způsobem můžete vrstvit cokoliv… kytky, lidi / oblečení … možností je jako vždy hodně. Pokud někdo zatím tuto techniku nezkoušel a teď ho to „nakoplo“, budu moc ráda, když se pochlubí 🙂