Vybarvování razítek – water brush …

… je štětec. Do jeho „těla“ se napustí čistá voda. Díky tomu je stále mokrý a velmi vhodný na „akvarelové“ vybarvování.

Se štětcem se mohou rozmazávat akvarelové pastelky … kreslit anilinovými barvičkami, rozmývat křídy, pigmentové razítkovací barvy nebo štětec otřeme (jen lehce) o ink.razítkovací barvu a ihned malujeme.

Po každé použité barvičce je lepší štětec vypláchnout v čisté vodě.

———————————————————————————-

Určitě to znáte … máte nakoupeny všechny možné pomůcky a jen leží v šuplíku 🙂 … tak to mám bohužel i já. Ještě nikdy jsem vybarvování razítek nezkoušela. Díky tomu, že čekám balík s nádhernými razítky vhodnými k vybarvování… zkusila jsem to 🙂 A zde je můj postup …

Nejdůležitější je rychleschnoucí razítkovací barva, kterou použijete na obtisknutí motivu. Existuje více značek, mezi nejznámější patří StâzOn. Je to velmi kvalitní rychleschnoucí barva, cca po minutě od narazítkování můžete použít vodní štětec. Motiv se nerozmaže, zůstane s přesnými obrysy.

Nejdřív jsem zkoušela vykreslovat pomocí pigmentových razítkovacích polštářků. Aby se polštářek neničil, je asi nejvhodnější otisknout razítkovací barvu na kousek igelitu a použít barvu z něj. Pokud potřebujete vykreslení jen malé plochy, můžete i máznout štětcem z boku razítkovací barvičky….

… a teď to chce vyzkoušet, jak vám to půjde nejlíp. Já jsem začala barvit korunu stromu hned … a zůstávaly mi tam hrany po tahu štětcem. Nejsem vůbec odborník, ale asi by to chtělo si tu korunu celou nejdřív trochu namočit a až pak začít vykreslovat.

Můj první pokus se mi vůbec nepovedl tak, jak bych chtěla … ale budu trénovat 🙂

Pak jsem zkoušela vybarvovat anilinovými barvičkami … mají krásné syté barvy … určitě stojí za vyzkoušení …

a jak přijdou razítka postaviček, budu trénovat dál 🙂

… krásný den i noc přeje Aktijka 🙂