Tak trochu jiná kuchařka… s razítky Magnolia

Foto a text Pona

Ukáži vám dneska, jakým způsobem si můžete ukládat vaše oblíbené recepty. A pokud máte doma malou pomocnici jako já, určitě se jí budou kartičky s Magnolkami  líbit.

foto č.1

Na pracovní stůl si nachystám, co budu potřebovat na výrobu jedné kartičky. Papír s potiskem, který jsem si vybrala, bílou čtvrtku A4,  různé raznice, vybarvenou a vystřiženou Magnolku  (článek na vybarvování Distresskama jsem už zde u Aktijky publikovala), samolepící pásky (i 3D), razítkovací barvu Distress Ink (já použila odstín Frayed burlap), silikonová razítka z dílny Hurá papíru. Také fotografii k danému receptu a dřevěný výřez mixéru – tyto dvě věci ale nejsou nutné.

foto č.2

Pomocí okrajové a rohové raznice (použila jsem od Marthy Stewart) připravím přední (vzorovanou) i zadní (bílou) stranu kartičky. Pokud máte vzorovaný papír pouze z jedné strany a z druhé bílý, pak zadní  bílou kartičku dělat nemusíte. Na mou raznici je potřeba rozměr  17,15 x 12,7 cm.  Takto připravím ještě jednu bílou kartičku a tu pak rozpůlím a umístím doprostřed na přední stranu.  Ještě si připravím z bílé čtvrtky kapsičku na zadní stranu kartičky o velikosti 14,5 x 8,5 cm. Do té si zastrkávám  postup k danému receptu a na ni pak lepím fotografii. (můžete toto zvolit i obráceně, pokud postup není dlouhý, napište ho na kapsičku a dovnitř si schovejte fotku). Nebo kapsičku vůbec nedělejte, pokud si nechcete ukládat fotky a rovnou na zadní stranu kartičky pište postup – je to jen na vás.                                                                                                                                               

Okraje takto připravených kartiček pomocí dřevěného štočku „pošpiním“ razítkovací barvou Distress Ink.

foto č.3

Z bílé čtvrtky nebo jakéhokoliv papíru si pomocí raznice na štítky připravím takové „visačky“, na které narazítkuji nápisy „ingredience“, „postup“  apod. Také jejich okraje „pošpiním“ barvou Distress Ink.  Stejně tak připravím pomocí raznice kolečko, na které pak lepidlem Glossy accents  přilepím dřevěný výřez mixéru.

foto č.4

A nyní už začnu jednotlivé části kartičky slepovat k sobě. Nejprve pomocí oboustranné samolepící pásky slepím k sobě přední a zadní část kartičky. Na přední část přilepím čistou bílou kartičku s nalepeným štítkem „ingredience“ (ten je jen na ozdobu, není vytahovací). Na ni pak pomocí oboustranné 3D lepící pásky přilepím Magnolku a kolečko s mixérem. A na zadní stranu kapsičky přilepím obdélníkovou čtvrtku, jen po okrajích, kromě horního, aby vznikla kapsička na zasunutí receptu.

foto č.5

Na přední stranu kartičky nalepím ingredience vytisknuté na papíře nebo je píši rovnou jen tak rukou. Do kapsičky na zadní straně zasunu postup receptu – pomocí štítku „postup“. Buď ho mám vytisknutý  a nalepený na nějaké čtvrtce nebo ho vkládám jen tak bez nalepení na čtvrtku a klidně i psaný  rukou na papíře.

A kam takové kartičky ukládat? Třeba do nějaké pěkné krabičky, kde si je pak můžete oddělit různými štítky.

foto č.6

foto č.7

Takto si můžete připravit různé kartičky. Já si je ve zjednodušené podobě chystám také na svůj blog. Můžete nahlédnout:   http://www.vunekavyapastelek.cz/