PRÁŠKOVÉ BARVY INFUSIONS … všude samé listí :-)

Foto a text Pavla H.

Začal podzim. Příroda se nádherně zabarvuje, pavouci lezou do baráku a já vytahuji své sezónní vyřezávací šablony a ve velkém vyřezávám papírové listy. Letos se tato radostná událost spojila s další, neméně radostnou. Konečně jsem se totiž, díky Jitce, dostala k pigmentovým práškům Infusions od PaperArtsy.

obr_01Hned jak jsem s nimi dorazila po práci domů, jsem si je samozřejmě musela vyzkoušet a udělat si mini-vzorníček. A pak jsem obratem psala Jitce, že teda asi budu potřebovat i ostatní barvy 😉

Výrobce doporučuje udělat do víček připínáčkem (nebo něčím podobným) dírku a používat lahvičky jako pepřenku. Ono totiž opravdu stačí málo – jenom pár zrníček – a když přidáte vodu, dějí se divy.

obr_02

Nabarvila jsem si jednu várku listů –  oooooo, to bylo radosti! Láska na první pohled.

obr_03

U části listů jsem ještě distress inkousty trochu nabarvila okraje, aby to bylo trochu „vintage“.

obr_04

A co teď s tou hromadou listí? Už nějaký čas jsem měla v hlavě projekt s průhledným pozadím. Vzala jsem si kus čiré acetátové folie a na okraje jsem bílým Stazonem narazítkovala dokola pár listů.

obr_05

Doprostřed jsem si naplánovala visačku (obklopenou mými vyřezanými listy). Nejprve jsem na ni nalepila kus stránky ze staré knihy. Pak jsem to nabarvila distress barvami.

obr_06

Pak jsem přidala trochu razítkování (použila jsem další odstíny distress barev – ne, nemám je ještě všechny, ale už se k tomu blížím…). A pak ještě trochu zlaté strukturovací pasty přes šablony a mírný „drippage“ akrylovými inkousty.

obr_07

Zbytek už byl jenom o tom to vše dát dohromady. Nalepila jsem listy zespodu visačky kolem dokola, a to celé přilepila na folii. Pak jsem si dala kafe, pustila romantický film v televizi a přemýšlela jsem, co s tím. To jsem totiž celá já. Pozadí mi jdou samy, to ostatní už vyžaduje energii.

Nakonec jsem se rozhodla, že tuto stránku vnořím do svého „Documented Life“ journalu. Momentálně existuje ve světě mixed-media mnoho celoročních „kurzů“ – placených i neplacených, více či méně známých. Já už třetím rokem dělám Documented Life, kde máme měsíční a týdenní „témata“, několik talentovaných lidí pak tato témata zpracuje pro naši inspiraci, a je jenom na každém, jak si to přebere. Letos tvoříme v kroužkovém bloku, což je pro mě ideální, protože můžu přidávat stránky různých velikostí a materiálů podle libosti.

Mým osobním tématem pro měsíc září jsou „sny“, takže jsem na svou visačku přidala lapač snů (výsek od firmy Scrapiniec). A bylo hotovo.

obr_08

P.S. Moje vyřezávací šablony listí (spolu s odpovídajícími razítky) jsou od firmy Clearly Besotted (bohužel teď na nějakou dobu přerušují činnost, ale podobné šablony jsou dostupné i od jiných firem).