Kurz s FINNABAIR v Budapešti

Foto a text Jitka Dušáková

bann1

Finnabair (Anna Dabrowska) je Polka, která nyní bydlí v Irsku. Finn má vlastní řadu mixed-média produktů v Prima Marketing a jako designér pracuje i pro 7 Dots Studio… dělá kurzy po celém světě … a my za ní jely do Budapeště.

S Evkou a Pavlou H. jsme si vybraly dopolední kurz (9-13,30 hod.), koláž na plátně.

zz

Ráno se nás sešlo kolem 20ti. Nejdříve se nám představila firma Pentart, která kurzy v Maďarsku sponzoruje, pak Finn a vedle je tlumočnice do maďarštiny.

IMG_8136

Všichni jsme dostali úžasné balíčky.  Byl to velmi příjemný šok :-).

IMG_8137

I když nejsem vyznavačem mixed médií, bylo tvoření parádní. Finnabair vše krásně vysvětlovala, osobně povzbuzovala a radila, také chválila… nádherná tvořící atmosféra.

IMG_8145

IMG_8149

Finnabair tvořila s námi a měla to moc krásné.

IMG_8143

A jak jsem se s tím poprala já? 🙂

IMG_8147

Tady je nádherný projekt od Pavly a Evky…

IMG_8148

IMG_8150

Naprosto dokonalá od Finn … a až teď vidím, že jsem se zbytečně bála pak kovové části víc zlatit (barvit) :-).

 Beze jménas

A jedna společná…

Beze jména

Pokud se Vám ještě chce číst dále…mám tu úsměvnou část, která nám zajistila opravdu adrenalinový začátek :-).

To, že pojedeme na kurz do Maďarska vymyslela Evka z Košic. Já s Pavlou jsme nadšeně souhlasily. Objednání lístků se s googlem zvládlo… já se domluvila s manželem, že nás tam odveze. Cca týden před odjezdem jsme koupili slovenskou a maďarskou dálniční známku, já nás pojistila (kdyby něco…) a moc se těšila. Plánovaný odjezd byl domluvený na sobotu ve 4 hodiny ráno z Brna a cca 5,30 jsme měli vyzvedávat Evku v Bratislavě….

ALE…. kdo mne zná, už ví :-))) Ve STŘEDU večer, dostala dcera vysokou teplotu, ve ČTVRTEK jsem s ní byla u dr… chřipka. Domluvila jsem proto dědečka na hlídání a dál se moc těšila…  ALE… večer přišel manžel domů z práce, že má rýmu, je unavený… vypadalo to na chřipku. Tak začala panika… a zjišťování, jak se dá do Maďarska dostat jinak 🙂  Dá se říci, že celou noc jsem googlila, hledala, kombinovala… a našla jsem atobusy nebo vlak z Brna, které zastavují také v Bratislavě.

V PÁTEK ráno jsem všem koupila úplně POSLEDNÍ!!! lístky do Budapeště a zpět. Na stránkách mapy.cz hledala trasu, jak se z autobusvého nádraží dostaneme na kurz. PŘEDSTAVTE SI, že zadáte stejnou adresu na mapy.cz a google.mapy.cz … a vyjednou vám RŮZNÉ trasy… každá na opačnou stranu. Naštěstí Pavla hledala na googlu a při porovnání jsme to zjistily. Víc jsme vše prozkoumaly a díky Pavle v sobotu kurz hned našly.

V SOBOTU o půl druhé v noci jsme jely autobusem do Bratislavy, kde přistoupila Evka. V 6 ráno jsme byly v Budapešti. Hned u autobusového nádraží je metro, kde velmi lehce koupíte lístky (vše je popsáno i slovensky a dá se platit kartou) jednosměrný lístek stojí cca 35 kč.

IMG_8128

Krásně vše vyšlo, kurz byl přímo u metra. Jednou jsme přestoupily a po cca 20 minutých byly na místě. Bylo ještě hodně brzy, tak jsme se prošly po okolí. Mají tu krásnou budovu TERORU… má kolem dokola velmi zajímavý kovový detail…

IMG_8087

Při procházce jsme našly dokonce jeden „papírový obchod“ :-). I když jak na to teď koukám víc, možná to bude spíš ambulance nebo léčebna pro papírovou lásku, že 🙂

IMG_8131

Maďarština je velmi krásný a zajímavý jazyk… neznalý není schopný cokoli pochopit a Maďaři navíc nemluví anglicky 🙂 Je to super, protože se díky tomu domluvíte skvěle rukama (několikrát jsme posunky využily a dobře to dopadlo :-)).

I přes všechny překážky vše dopadlo úžasně. Moc jsme si to s holkama užily, Finnabair je neskutečně milá (takový Tim Holtz v sukni :-)). Byl to nádherný den, na který budu moc ráda vzpomínat.

IMG_8151

Szép napot, Jitka