V jednoduchosti je krása…. od Katky D.

Foto a text Kačka D.

Krásný den, dnes jsem hostem u Hurá papíru a přináším vám inspiraci na jednoduchá přání.

PicMonkey Collage

Přání jsem vyrobila z úžasných papírů Kaisercraft – kolekce Treasured moments a kolekce Ma chérie collection. Spojovacím prvkem mých šesti přání jsou motýlci, které jsem vystřihla z papíru – P1954 Exquisite. Nalepovací motýlci a růžičky jsou z Treasured moments – z doplňkových nálepek.

Na třech přáních jsem použila krásný věneček – Broučkovo gumové razítko na cling pěně. Jedno z nejuniverzálnějších razítek české výroby.

Ke každému přání přidávám krátký popis. Jsou opravdu tak jednoduchá, že je zvládne i začátečník.

Mým nejoblíbenějším tvarem přání je čtverec, proto u mne téměř nenajdete obdélníková přání. Pro základ používám předpřipravené základy na přání. Pro lepení využívám skvělá lepidla Tacky glue, které jsem po jejich objevení hned vyměnila za původně používaný Herkules. Tacky glue jsou geniální lepidla, nekroutí papír, schnou do průhledna a jsou opravdu pevná. Na přilepení papíru stačí velmi tenká vrstva.

Aby byly přání opravdu inspirativní, nepoužila jsem žádný nápis.

obr1_1

obr1_2

Jednoduché čtvercové přání s motýlem. Motýla jsem z 12cti palcového papíru vystřihla a poté trochu z rubu na modelovací podložce pomačkala, pokud nemáte ten správný nástroj, stačí obyčejná propiska s kulatým koncem a místo podložky něco měkkého. Kdybych nalepila motýla napřímo, byl by nudný a placatý. Také jsem motýla jemně nabarvila Wink of Stella průhledným štětcem, který dodává projektům jemný třpyt – ten vidíte na druhé fotce. Věneček je natisknutý Hero arts shadow inkoustem. Tečky jsou vytvořené pomocí Perfect pearls. U jednoduchých přání jsou detaily velmi důležité.

obr2_1

obr2_2

Toto přání je cíleně v hnědých barvách. I přání pro pány mohou být s motýlem, když se barvy přizpůsobí. Věneček je natisknutý Archival inkoustem. Motýlci jsou opět modelovaní. Motýlky lepím pomocí gelových teček, může to být neobvyklý způsob, ale gelové tečky pěkně pruží, takže když se pak vyndá přání z placaté obálky, tak se (pokud tam nebylo moc dlouho) motýlci opět trochu postaví do 3D polohy a nebudou tak placatí. Je to takový trik.

obr3_1

obr3_2

 

Toto přání vzniklo pouze z nálepek. Podklad je papír potiskem a na něj jsem vrstvila nálepky ze sady Treasured moments. Nálepky jsem různě rozstřihovala a lepila na sebe. Detaily – imitace kapek rosy – jsou vytvořené pomocí Glossy accents. Aby nebyla růže až tolik dominantní nalepila jsem dole v růžku vystřižený lístek (taky nálepka).

obr4_1

obr4_2

Kromě čtverce mám ráda také kruhová přání. Nemohla jsem neudělat jedno růžičkové. Z barevných čtvrtek jsem vysekla lístky (Memory box šablona) a ty jsem nalepila na podklad, ale ne všude, cíleně jsou některé nepřilepené, aby o fous odstávaly a tvořily 3D efekt. Motýlci jsou opět trochu modelovaní. Nechybí kapky rosy. Kruhový podklad je připravený na Big shotu pomocí výsekové šablony.

obr5_1

obr5_2

Černá, bílá, šedá, to je kombinace, která nenudí. Takové přání může být jak pro pány, tak také pro smuteční účely. Lístky jsou vyseknuté ze čtvrtky stejnou výsekovou šablonou jako jsem použila na předchozím přání, pouze je větvička s lístky rozstříhaná na menší části. Podklad je embosovaný papír. Detaily dotváří Perfect pearls.

obr6_1

obr6_2

Opět přání s věnečkem, ten je natisknutý stříbrným inkoustem. Motýlci jsou nálepka – doplňující list nálepek k sadě papírů kolekce Treasured moments. Na zdobení jsem využila klasické papírové růžičky a mašli z floristické stuhy (tu lze sehnat v dobrém květinářství). Stříbrné tečky jsou opět Perfect pearls, ráda je používám, dělám si tečky různých velikostí a cenově vyjdou levněji než nalepovací kamínky a mám jistotu, že se mi nic neodlepí. Zejména proto, že mnoho svých přání prodávám v kamenných obchodech a tudíž musí přežít ledacos.

Snad se vám má inspirace líbila. Nebojte se tvořit, jak vidíte i z mála lze vytvořit hodně. Nebojte se investovat do sady papírů, opravdu lze plně využít i v případě, že netvoříte stránky (zejména nálepky v sadách jsou určeny pro scrapbookové stránky).

Přeji prima den, Katka Dachovská

http://kackad-bloguje.blogspot.cz