Nebojte se Mixed Media! :-)

Foto a text Pavla

Vánoce jsou pro mě obdobím krabiček – čaje, sušenky, kosmetika… všechno v ozdobných krabičkách. Nevím, co mě na nich přitahuje, ale mám doma několik krabic plných krabiček. Připravila jsem si pro vás takový krátký projekt na využití jedné z nich.

HP00

Tento obal od pastelek už mám dlouho. Mám i podobné od čokolády, takže je nejvyšší čas s nimi něco udělat.

HP01

Nějaký čas už mám v hlavě nápad na takový jednoduchý krabičkový „shadow box“. Nejprve jsem si vybrala pozaďový papír – tento je od BoBunny (a je už hodně „archivní“).

HP02

Trochu jsem papír popatlala bílou akrylovou barvou, aby nebyl tak výrazný. Pak jsem přidala strukturovací pastu přes šablony – jemnou pastou malé puntíky, hrubější pastou větší čtverečky. V tuto chvíli už přibližně vím, kde budou ozdoby – proto soustřeďuji aktivitu do pravého dolního rohu a uprostřed levého okraje.

HP03

Normálně bych v dalším kroku přidala trochu razítkování, ale přiznám se, že jsem na to tady zapomněla. Nevadí, papír sám o sobě má už nějaké vzory a písmo.

Nyní přichází má oblíbená fáze – přidáme trochu barvy. Použila jsem třpytivé barvičky  Twinkling H2O – nejprve modrou, a pak tmavě šedou. Pomocí spreje s vodou jsem nechal barvu stékat a různě se zachytávat na textuře pozadí.

HP04

Když jsem byla s barvami spokojená, přilepila jsem oboustrannou lepicí páskou obě pozadí do krabičky. Před tím jsem ještě papír trochu po okrajích objela Distress inkoustem.

HP05

Tak a teď přijde má nejméně oblíbená část – zdobení. Tohle mi vždycky zabere nejvíc času. Najít a naaranžovat ozdoby, pak je přearanžovat a pořád dokola. Pak to většinou dospěje do stavu, kdy se mi to vůbec nelíbí… Je třeba vydržet. Většinou se snažím kupovat květiny neutrálních tvarů, ale i tak to dohromady zatím nevypadá nic moc. Použila jsem také několik kartonových výseků od firmy Scrapiniec, na které jsem aplikovala zlatý embosovací prášek.

HP06

Nyní je potřeba opět vzít barvičky a začít to všechno slaďovat dohromady a přidat kolem ozdob trochu „stínů“ tmavší barvou.

HP07

Snad jsem vás inspirovala ke tvoření. Pokud ne, tak alespoň k nakupování. Já si musím dokoupit pár Twinkling H2O (protože opravdu nemám stopadesáttisíc jiných dalších barev…).

Pavla