A ZASE TY ZÁLOŽKY… tentokrát s fotkou :-)

Foto a text Jíťa

Při prohlížení starých fotek se mi do rukou dostala jedna, na které je můj manžel s oblíbenou knížkou, když byl ještě malý chlapeček. Moc se mi líbí, je taková pozitivní a je škoda ji mít jen v krabici. A tak mě napadlo, že bych ji mohla použít na záložku do knížky. Podobně jsem vyfotila i naše děti a záložky vyrobila pro všechny.

Obr.1

Základem všech čtyř záložek je pruh bílé strukturované čtvrtky o rozměrech 6 x 30,5 cm, který jsem přeložila na půl a spodní rohy jsem zaoblila pomocí raznice. Uvnitř jsou nalepené 2 proužky magnetické pásky, takže záložka v knížce pěkně drží a nevypadne.

 

Podklad první záložky jsem nabarvila Distress Inky – oranžovým Spiced Marmelade, červeným Fired Brick, malinko tyrkysovým Peacock Feathers a hnědým Walnut, orazítkovala písmenkovým razítkem od Stampedous, dozdobila mou oblíbenou maskou Tima Holze Dot Fade v kombinaci s Distress Inkem Peacock Feathers a doplnila vyřezaným nápisem.

Obr. 2

Podklad druhé záložky jsem orazítkovala – použila jsem razítko koleček z kolece Jofy od Paper Artsy a textové razítko, „maskovala“ šablonou mřížky od Kety a zelenými Distress Inky Moved Lawn a Crusher Olive. Některá kolečka jsem vybarvila obyčejnou tužkou nebo červenou anilinovou barvou. Do levého horního rožku jsem umístila malou visačku s chipboardovou hvězdičkou. Nakonec jsem doplnila vyřezaný nápis.

Obr. 3

Na základ třetí záložky jsem otiskla pozaďové razítko ornamentů od Kety šedou razítkovací barvou, doplnila vyřezaným nápisem a čtvrtkami od Galeria papieru a Bella BLVD. Maličkou visačku jsem potáhla washi páskou ladící k barvám záložky a nalepila srdíčko z raznice. Visačku jsem k hornímu růžku záložky připevnila řetízkem. Dírky na záložce i visačce jsem zpevnila červenými průchodkami.

Obr. 4

Poslední záložku jsem lehce obarvila Distress Inky Peacock Feather, Walnut a Fired Brick, doplnila washi pásky, červené kolečko se srdíčkem a textové razítko Let´s explore z kolekce Classic Ali Edwards od Technique Tuesday. Nakonec jsem tenkým černým fixem „otečkovala“ okraje záložky.

Obr. 5

 

Mám ve zvyku zdobit i zadní strany, bez toho mi přijde můj výrobek neúplný. Takže na všechny zadní strany jsem použila razítka od Kety, aby bylo jisté, že záložky jsou 100% ruční práce  a doplnila washi páskami.

 

Obr. 6

 

……

Tady ten článek mi připomněl starší fotku Filípka … a taky s knížkou :-). Obrázek na záložku mám jasný 🙂

Aktijka

8 1834