ČEKÁNÍ NA SLEČNÝ…. projekt mixed média

Foto a text Lucie F.

Před nějakou dobou jsem čekala miminko, holčičku. Už byl čas a jí se pořád nějak nechtělo na svět. Abych ji přivolala, vytvořila jsem jí obrázek Čekání na slečnu. A o pracovní postup se s vámi teď podělím.

DSC_0003

Nejprve jsem na bílou scrapbookovou čtvrtku lepila natrhané pruhy SB papíru s novinovým textem a různě přes sebe washi tapes a malířské maskovací pásky. Ty jsem krabatila jakkoli na sebe, vznikala tak zajímavá struktura. Přes šablonu jsem nanesla 3D gloss gel a vysušila fénem, vznikly tak zajímavé bublinky.

DSC_0005

3D gelem jsem nalepila dvě jutové stuhy a vše přetřela v tenké vrstvě gessem.

Celou plochu jsem přestříkala barvami ve spreji od Heidi swap v odstínech mustard, pink a od Mister Huey¨s v barvě clay. Průběžně jsem barvy vysušovala, znovu nanášela a nechala přes sebe různě stékat. Pak jsem tiskla razítky. Různě na plochu notový zápis, strany jsem orámovala stuhou s mašlí a na ni natiskla traviny.

DSC_0003

DSC_0007

DSC_0005

Z různě barevných a potištěných papírů jsem vystřihla části domů, vyřezala jsem okna a okna i dveře podlepila šedobílým papírem, který jsem obarvila nažluto. Domky jsem zkompletovala a lepidlem Herkules nalepila na spodní stranu SB stránky. Okraje domků, dveří a oken jsem orámovala černou křídovou fixou od Amerikan Crafts.

DSC_0001

DSC_0002

Nad poslední domek v řadě jsem natiskla razítko slečny. To stejné jsem natiskla na papír s novinovým potiskem, šedobílý nabarvený nažluto, který jsem už použila na okna a dveře a fialový s puntíky, ze kterého je už druhý domeček. Vystříhala jsem jednotlivé díly a nalepila je na razítko na čtvrtce. Okraje jsem opět orámovala černým fixem. Aby byla sukně bohatší, naaranžovala jsem na ni ještě čtvereček netkaného textilu, který jsem v pase secvakla sešívačkou. Na sponu jsem nalepila papírový pásek.Sukni jsem zakončila kytičkovou krajkou. Mašli a záhyby sukně jsem dozdobila tekutým glitrovým lepidlem Iridescent.

DSC_0009

Létající balónky ve tvaru srdíček jsem udělala tak, že jsem bílý papír polepila washi tapes páskami a jen tak od ruky vystřihla tvary. Nalepila jsem je na projekt a bílou akrylovou barvou domalovala odlesky.

DSC_0010

Stejně jsem nabarvila některé nafouklé bublinky a vše jsem opět orámovala, u balonků domalovala i provázky. Doplnila jsem i okraje stránky o čtverečky, které plynule navazují na natištěné mašle. Ty jsem ještě vystínovala fialovou a bílou akrylkou.

DSC_0021

Na dřevěný výsek motýla jsem nakreslila tělo a křídla a přestříkala růžovým a šedým sprejem. Nanesla krakelovací lepidlo od Rangeru a zasypala bílýma třpytkama. Tykadla jsem doplnila z tenkého drátku a vše nalepila na jutovou stuhu.

DSC_0025

Bílé a růžové kytky jsem přestříkala opět růžovým a šedým sprejem a nalepila je na jutové stuhy a na dolní okraj k domku. Dozdobila jsem je glitrovým lepidlem Laser Silver, stejně tak i traviny okolo stránky.

DSC_0008

DSC_0019

Nakonec už zbývalo jen doplnit nápis samolepící abecedou v barvě slonové kosti a podtrhnout jej bílou linkou akrylové barvy.

 

DSC_0006

A je hotovo :-).

DSC_0003