SANTORO… 5x jinak :-) … 4. díl Ekulka

Foto a text Ekulka

Santoro není můj šálek čaje, to všichni víme, nicméně jsem se s tím popasovala!

Ze sady jsem vytvořila 3 přání a jeden malý deníček.

IMG_8131 

Na přáníčka jsem použila jako podklad bílou čtvrtku, zbytek už je všechen ze sady, kterou mi Aktijka poslala. Stejně jako ona jsem použila obrázky z obalů a krabiček. Jednak proto, že se mi líbí, že mají výraznější a pestřejší barvy a za druhé, že jsou z pevnějšího kartonu a tudíž maličko plastické.

První přání s kočičkou tvoří modrá čtvrtka, na ní jsou nalepeny dva proužky a jeden výsek „cedulky“ a pruhovaná stuha. Hrany papírů jsem obtáhla nástrojem na ničítkem a někde i nůžkami. Kočička v oválu je právě vystřižena z jednoho obalu. Nakonec jsem ještě na stuhu nalepila ozdobný čtvereček a přidala kamínek. Tohle přání se mi zdá nejhezčí, jednak je nejjednodušší a za druhé se mi líbí tlumené barvy.

Další dva jsou dělané stejně, zase jako základ bílá čtvrtka, papíry s poničenými hranami a ozdoby. Velká panenka s ptáčkem je vystřižená z obalu, taktéž i motýlci. Dozdobila jsem květinami, perličkami a kamínky.

Panenka s košíkem byla původně určena k 3D vrstvení. Tuto metodu jsem nepoužila, ale vzala jsem podkladový obrázek, na který se poté lepí další vrstvy, ten jsem podlepila pod dřevěný rámeček a to celé jsem umístila zase na bílou čtvrtku s papíry. Dozdobeno zase kytičkami a perličkami. Určitě by se k oběma přáním hodil nějaký nápis, ale nenašla jsem doma razítko, které by mělo odpovídající font a ani žádná vhodná písmenka. Napadlo mě ještě nápis vytisknout, ale to se mi zas nehodila barva kancelářského papíru, vše tam jakoby svítilo a nehodilo se.

pranickja

Jako poslední jsem vyrobila malý deníček, ale s tím jsem opravdu spokojená. Základ deníčku jsou desky – A5 karton ohnutý uprostřed – a listy. Listy jsou obyčejné kancelářské papíry, ale místo rozstříhání n na menší formát A5 jsem je natrhala, aby se hodily ke stylu. Papíry jsem pak ohnula uprostřed, vložila do desek a proděravěla. Zkoušela jsem jehlou, ale vůbec to nešlo, tak jsem udělala dírky krokodýlem. Celé jsem to „prošila“ provázkem tak, aby se vytvořily pravidelné stehy a svázání vypadalo dobře. Pak jsem už jen nahoru nalepila čtvrtky (opět s poničenými okraji), přidala stuhu a ozdoby. I když je deníček takový celý růžový a vintage, moc se mi líbí :).

denicek-n