SANTORO… 5x jinak :-) … 1. díl Aktijka

Foto a text Jitka Dušáková

Santoro je značka s nádherným zbožím. Není to jen papírové zboží, nabízí také kabelky, peněženky… a myslím, že jsou hodně líbivé :-). My vám v našem e-shopu nabízíme už druhou řadu kolekce MIRABELLE.

Jak se říká… „PODLE SEBE SOUDÍM TEBE :-)“ … mne napadlo, že se nás hodně tady té sady bojí. Že je taková ponurá a na zpracování těžká. Tak jsem ve čtvrtek nabalíčkovala 5 sad a poslala je Jítě, Ekulce, Gábině a Pavle 🙂 a tu svoji jsem hned v noci použila.

IMG_5288

Moc se mi líbí, jak obaly mají vždy nějakou krásnou panenku. Obaly si proto schovávám a obrázky pak používám. Dávejte proto při otevírání velký pozor, kde zrovna jaká panenka je. Tady se mi podařila jedna roztrhnout (byla jsem na sebe opravdu pořádně naštvaná a nahlas jsem si to i řekla :-))

IMG_5266

Tvořila jsem přáníčka, která šla naprosto snadno. Použila jsem mé chronicky známe kompozice…

A teď už tvoření 🙂

Tady na tom přání jsem použila jednu vrstvu z decoupage čtvrtky (jsou tam už předvyseknuté motivy, které můžete buď vrstvit… nebo jako já, použít po jednom. Základ přání jsem embossovala, pak válečkem trošku „ogessovala“ a „ušmudlala (pokud zrovna jako já nemáte po ruce houbičku, stačí suchý hygienický kapesník, který dříve býval mokrý… otřený o hnědý razítkovací polštářek. Vůbec nemusí být distress, zvládne to skoro jakýoliv.)“… Vytvoří to zajímavý efekt.

IMG_5267

IMG_5269

IMG_5271

IMG_5314

Další přáníčko bylo velice rychlé. Vyřízla jsem nožíkem od ruky nepravidelný obdélník.

IMG_5272

Černým fixem orámovala…

IMG_5273

„Otvor“ jsem podložila barevnou čtvrtkou a vystřiženou panenkou… myslím, že to stačí :-). Pak už jen moje oblíbené razítko od Kety.

IMG_5274

IMG_5316

Pak přišlo na řadu přání, které jsem už dlouho měla v hlavě… všimla jsem si jej v různých galériích. Na tento typ přání potřebujete čtvercový základ. Základ rozevřete a spodní levý roh ohnete do středu.

IMG_5275

Pak už stačí jen polepit… Tady ještě vidíte, že jsem zcela zbytečně polepila tu „středovou část“. Tu jsem nakonec odlepila… a přilepila tam čtvercovou ozdobenou kartičku. Panenka je opět vystřižená z nějakého obalu.

IMG_5278

IMG_5311

IMG_5310

Nejlépe se mi doma hotová přání fotí na severním okně. A tady to máte i s krásným jarním výhledem :-).

IMG_5326

A protože jsou letos hodně populární mixed média, chtěla jsem zkusit něco trochu více pracnějšího. Tady se ale ukázalo, ŽE TO OPRAVDU NEUMÍM :-). Tak na to koukejte spíš jako na odstrašující případ :-))

Nejdříve jsem si připravila dvě narazítkované papenky. Jednu jsem narazítkovala na akvarelovou čtvrtku fixy marvy… postupně jsem použila různé barvy, pak na razítko dýchla, aby se barvy „aktivovaly“ a otiskla.

IMG_5263

Druhou jsem narazítkovala černým archivalem a pak vybarvila rozmyvatelnými fixami. Noooo… bylo už hodně pozdě a pospíchala jsem. Měla jsem si s tím víc vyhrát :-), ta narazítkovaná fixy a rozmalovaná vodou je hotová Marfuška :-)).

IMG_5286

Na prvním „patlacím“ přání jsem na kartičku nalepila gessem kousek novin + zmačkaný decoupage papír. A přes šablonu nanesla vrstvu pasty. Přijde mi stále nějak nedodělané… ještě mu dám za nějaký čas šanci na přizdobení :-).

IMG_5280

IMG_5282

IMG_5320

Na druhý základ jsem jen nalepila opět decoupage papír a přes šablonu nanesla také pastu… a tady to jsem zatím nedokončila. Není nápad :-).

IMG_5285

 

Tak co, vezmete i čtvrtky z této sady na milost?

A jako druhá se Vám s výsledkem ukáže… to bude překvapení! 🙂

Přeji spoustu času na tvoření! Jitka Dušáková