TIP NA JEDNODUCHÁ PŘÁNÍČKA :-)

Foto a text Jíťa

V jednoduchosti je krása. Alespoň se tím utěšuji, protože nazdobená přáníčka ani stránky mi moc nejdou :-).

Obr. 6

Pokud jste šťastnou majitelkou vyřezávací mašinky Silhouette, pak se jedná o pár minutovou záležitost. Budete potřebovat 4 výřezy – 2x kytička, 1x lístečky (obojí ze sady 3D flower) a 1x „krucánek“ (Lori whitlock flourish). Všechny šablonky jsou stažené z obchodu Silhouette Online Store.

Obr. 2

Jako podklad jsem zvolila bílý korpus přáníčka o velikosti 10×15 cm ze sady, který má Aktijka v obchůdku spolu s obálkami. Kytku jsem vyřezala z červené čtvrtky a použila jsem jen dva větší výřezy, které jsem oddělila pěnovou lepicí páskou pro docílení 3D efektu, okvětní lístky jsem natočila nahoru a do středu přišila knoflíček.

Obr. 3

Lístečky jsou ze zelené čtvrtky a „krucánek“ z černé vinylové folie. Nejnáročnější z celého tvoření je umístění ornamentu na přáníčko. Aby se neponičil, je ideální použít přenášecí folii.

 

Obr. 4

Na závěr jsem přání doplnila tečkovaným rámečkem a textovým razítkem Keta pro Tebe (jedná se o část razítka Vyrobeno jen pro Tebe).

Pokud kouzelnou mašinku nemáte, nezoufejte. I tak přání pořídíte lehce :-). Na pauzovací papír obkreslete dvě velikosti kytiček. Ten pak použijete jako kopírák. Určitě to znáte – motiv obtáhnete obyčejnou tužkou, pauzovací papír otočíte a znovu motiv obtáhnete, tím se otiskne na podklad.

 

Obr. 5

Na lístečky jsem použila razítko a motiv jsem pak vystřihla. „Krucánek“ má několik variant – můžeme razítkovat, použít kartové výseky, výřezy z BS nebo ho můžeme nakreslit.

Když se dívám na všechna ta přáníčka vedle sebe, moc velký rozdíl mezi nimi není. Ale nakonec se mi asi víc líbí ta celá ručně vyrobená. Sice kytičky nejsou tak dokonale vyřezané, ale jak říká jedna moje scrapbooková kamarádka – je to ruční práce, tak ať je to na tom vidět :-).

 

Obr. 1

Jedno přáníčko jsem už darovala k narozeninám a stejnou kytičku jsem použila i na dárkové taštičce z ručního papíru.

 

Obr. 7