Scrapařský vánoční stromeček… od Ekulky :-)

Foto a text Ekulka

Když jsem hledala ozdoby na adventní věnec, vypadl na mě ze skříně i polystyrenový kužel, který jsem kdysi v nějakém květinářství koupila a už ani nevím proč. Teď mě ale hned napadlo, že by to byl pěkný vánoční stromeček. Vzpomněla jsem si, že jsem kdysi na Hurápapíru viděla návod na vánoční ozdobu – polystyrenovou kouli s vločkami –  a že by se dal stromeček udělat podobnou metodou.

IMG_7422

Přichystala jsem si čtyři pruhy zeleného papíru, následující byl vždy o něco menší než předchozí. Ty jsem naohýbala a poskládala jako harmoniku. Kdo má speciální rylovací podložku, má rozhodně ulehčenou práci. Já nemám, takže vše ručně postaru s pravítkem.

Item1350

Když  byly pruhy hotové, začala jsem je špedlit odspodu na kužel. Doporučuju špendlit blízko u sebe, jednak bude každý sklad stejně široký a navíc vám budou držet lépe i další vrstvy. Nebojte, špendlíky se překryjí další vrstvou. Druhou vrstvu přišpendlete cca 1cm přes předchozí vrstvu. Může se stát, že u předposledního a posledního pruhu budete muset pruhy zkrátit, protože by patro bylo příliš husté (mi se to stalo). Bohužel se mi nepodařilo přišpendlit vrchní pruh úplně na špici, zbyl mi tam kruh cca 1 cm v průměru. Tak jsem ho zakryla kolečkem zeleného papíru. Stejně nebude moc vidět, protože tam nalepíme nějakou ozdobu.

Pak jsem na celý stromeček nalepila dřevěné vločky, malé barevné knoflíčky a barevné korálky a na špici jsem přilepila kometu. Původně jsem chtěla dřevo nabarvit, ale nakonec se mi v surové podobě zdá hezčí.

Stromeček se dá ozdobit vším možným – papírovým řetězem, malými elektrickými svíčkami (prodávají se třeba v KIK a jsou na tužkové batierie), výseky z Big Shotu, použít spreje, třpytky, nálepky a nevím co ještě. Jediné, čím bych ho nezdobila, by svíčky z vosku :).

Protože máme každoročně s kamarádkama screbluškama 🙂 vánoční setkání, dárečky si letos předáme stylově pod scrapařským stromečkem!

IMG_7420

(Omlouvám se za kvalitu fotek, u nás je škaredě už druhý týden a s umělým světlem jsou fotky ještě horší 🙁 )