KRABIČKA S BABIČKAMA… neuvěřitelné dílo od Ekulky :-o !!!

Foto a text Ekulka

Naše teta má 70. narozeniny.  Jak už to bývá, na otázku, jaký dárek máme přinést, odpověděla, že nic nepotřebuje a nic nechce. Rodinná rada se nakonec usnesla, že teta určitě něco potřebuje, ale že si o to neřekne a než kupovat něco, co zůstane další rok zabalené v krabici, tak raději věnujeme penízky, ať si teta koupí něco sama. Na mě už zbylo jen vymyslet, jak je originálně předáme.

Titulka

Strašně se mi líbí razítka od Art Impressions – všechny ty jejich dámy v letech a babičky. Naše teta je přesně taková, velice akční důchodkyně, která vyráží do kina, divadla a na schůzky s kamarádkami.  Bohužel, než bych si je u Aktijky objednala a pošta je stihla doručit, bylo by už po oslavě. Ale byla jsem rozhodnutá, že je musím použít 🙂 Další oříšek byl, jak penízky zabalit. Vložit je do přání mi vůbec nepřišlo originální a vytvořit jen další zdobenou obálku se mi taky zdálo málo. Potom jsem si vzpomněla na Agnieszku, která dělá naprosto úžasné krabičky na peníze a plno dalších krásných věcí. Takže bylo rozhodnuto, krabička s babičkama :).

Z bílých čtvrtek jsem si nastříhala všechny části na krabičku a víčko. Na krabičku bylo potřeba dno a čtyři stěny. Moje rozměry jsou uvedeny níže, ale samozřejmě jdou jakkoliv upravit a určitě by šlo vyrobit i kvádr. Na šrafované části dna jsem přilepila stěny.
 Je důležité vše pečlivě vyměřit a přesně přilepit, jinak by krabička při složení nebyla hezká – v rozích by se vytvořily škvíry.

dno a strany

 

Je důležité vše pečlivě vyměřit a přesně přilepit, jinak by krabička při složení nebyla hezká – v rozích by se vytvořily škvíry.

 

Krabice_1

 

Dovnitř krabičky jsem na jednotlivé listy (stěny krabičky) přilepila kapsy z barevného papíru. Do nich se potom zastrčí bankovky. Doprostřed jsem vlepila barevný čtverec, abych zakryla místo, kde jsou nalepeny stěny krabičky.

kapsa

 

Krabice_3

Víčko jsem vyrobila taky z bílé čtvrtky. Nahoru jsem nalepila barevný čtverec a barevné pásky jsem nalepila i po stranách. Ty mohou být stejně velké, jako strany víčka nebo o několik milimetrů menší (ty vypadají lépe). Stěny krabičky zůstanou zvenku bílé. Víčko jsem následně slepila a ozdobila – razítky, foukacím fixem a nápisem na proužcích.

víčko

 

Krabice_2

Potom jsem vyráběla babičky.

Na internetu jsem si našla obrázky, ty jsem vytiskla a podle toho jsem si babičky vyrobila sama. Nejsou rozhodně tak povedené, jako ty originální razítkové, ale jako improvizace jsou postačující. Jednotlivé části jsem si nakreslila na barevné papíry, vystřihla, slepila a dokreslila detaily černým fixem a bílou gelovkou.

Krabice_4

 

Babičku pohodářku v houpacím křesle jsem nalepila na víčko a ostatní jsem vlepila dovnitř nebo na přáníčko.

Krabice_5

 

Přes každou barevnou kapsičku jsem nalepila ještě bílý potiskaný obdélník, dozdobila foukacím fixem, nápisy a pomocí pěnové pásky jsem přilepila babičky – aby byly pěkně plastické. Tady se můžete vyřádit, každá kapsa může být klidně centimetr vysoká a plastická, v zavírání krabičky to nebude vadit.

Krabice_6

 

Ke krabičce jsem vytvořila i přáníčko. Čtvrtku A4 jsem přeložila napůl a v jedné polovině jsem vyřízla okno. Vzniklý otvor jsem podlepila průhlednou fólií. Shora jsem nalepila radující se babičky, dovnitř barevnou čtvrtku, kterou jsem zase orazítkovala a z písmenek jsem poskládala nápis. Pak už nezbývalo nic jiného, než zastrkat penízky (bohužel jsem nevyfotila) a jít slavit. Radost z dárku byla veliká a myslím, že z krabičky dokonce větší, než z finančního obnosu 😀

Krabice_7