SPELLBIDERS – ELEMENTS… velká láska Avellany :-)

Foto a text Avellana

Všechny už nejspíš víte, co Spellbinders jsou – jedny z nejúžasnějších řezacích šablon se kterými jsem zatím pracovala. Je jich obrovské množství – od nejjednodušších tvarů jako jsou kruhy, ovály, čtverce… Potom totéž, ale zoubkované (neboli scallop), a opět ve všech základních geometrických tvarech. Potom výrobci přitvrzují – mají veliké množství tvarů, kterým říkají „labels“ , tedy štítek nebo visačka. Následují různé kytičky, lístky, ornamenty, medailony, ježibabí kotle, baňky… už přestanu, určitě jste pochopily. Je toho hodně. Hodně moc.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Já už jsem jim propadla dřív, ale není to tak dávno, co jsem narazila na jejich úžasné sady Elementů – tak totiž mají ty řady pojmenované. Decorative Elements , Majestic Elements  –  je jich víc. A nedá mi to, abych se s vámi nepodělila o zážitek tvorby s nimi.

Mám tuze ráda věci s filigránskými krajkami – a o tom tyto šablony rozhodně jsou. Protože jsou samy o sobě nádherně zdobné, netřeba už mnoho přidávat (i JÁ se dokážu ukočírovat a přidávám méně okras než je mým zvykem 🙂 ). Šablony jsou nesmírně variabilní zapadají jedna do druhé a můžete je libovolně kombinovat, takže skládání vzorů je na každém podle jeho chuti a nálady.

Jako první jsem si vyzkoušela jedno svatební – použila jsem pouze dvě čtvrtky v kontrastních barvách, a protože je to přání pro nevěstu a ženicha, tak jsem přidala pár kytiček a stuhu. Opravdovou ozdobou je ale rámeček (sada Radiant Rectangles) sám o sobě, což je krásně vidět i na fotce zadní strany, kde jsou vynechané kytky a jsou prohozené barvy.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Potom jsem se pustila do přáníčka, kde jsem si vyhrála hlavně s vytvořením základu. Za použití největší ze šablon ze sady Timeless Rectangle  jsem vyřízla tvar, kde je malá vychytávka – na čtvrtce si vytvoříte ohyb a řežete tak aby horní část zůstala spojená (je to trochu práce, ale stojí to za to).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Celý rámeček potom vyříznete ještě jednou a pozorně přilepíte zrcadlově na vyřezaný ohyb, tím je základ hotový.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pak už jsem jen přidala barevné vrstvy a další rámeček (sada Radiant Rectangles), bílý ovál (je součástí sady, jak jsem řekla, je to variabilní)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…a celé přání jsem přizdobila jedinou růžičkou (té jsem natočila za pomoci párátka stonek) s minimašličkou. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Protože na vnitřku přání je vidět slepení dvou rámečků, zamaskovala jsem to kouskem bílé čtvrtky. Tentokrát jsem udělala barevný i vnitřek přání a na text jsem vyřízla další rámeček ze sady – stačí už jen vepsat minipřání.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ještě poznámka – tenhle tvar přáníčka s přehybem na horní  straně  má jednu výhodu. Přání krásně stojí, nekácí se. A to ani když ho uděláte hodně velké a přední stranu zatížíte spoustou ozdob (a to já umím!).

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A to je jen začátek, taková ochutnávka. Protože už jen s těmito dvěma sadami jste schopné vytvořit neuvěřitelně mnoho variant a kombinací – chce to jen trošku si pohrát…