Trocha bláznivého tvoření se spreji DYLUSIONS… od Pony

Foto a text Pona

Kdo zná tyto barvy a jejich ikonu Dyan Reaveley, ten ví, že dneska se na žádné decentní tvoření nepodívá. Já ale občas ráda relaxuji tvořením, nad kterým nemusím až tolik přemýšlet a čím bláznivější výsledek, tím lépe.  Navíc přitom mohu vyzkoušet spoustu barev, šablon, razítek. Takto se dají vyrobit různé visačky, stránky do alb a nebo jen tak si „bláznit“ do bloku, deníku apod.

foto č.14

Tak jdeme na to.

Připravila jsem si prázdnou dvoustranu, nezbytně nutnou roli papírových ubrousků, tři Dylusions spreje žlutý (pure sunshine), oranžový (squeezed orange) a hnědý (melted chocolate). Pod blok jsem si dala igelit a je dobré mít na rukou i gumové rukavice. Šikovnější nemusí, ale já mám barvu vždy všude.

foto č.1

Libovolně nastříkám jednotlivé barvy, kam mě napadne. Často je ještě zvýrazním nastříkáním čisté vody z rozprašovače. Pak k sobě stránky  přiklapnu, otevřu a usuším rolí ubrousků.

foto č.2

Mám připravený podklad a můžu začít s různými šablonami.

foto č.3

Nejprve zkusím jen přes šablonu nastříkat z rozprašovače čistou vodu. Výsledek je vidět na fotce v pravo, oranžová barva se zesvětlila.

foto č.4

Teď si vezmu šablonu s šipkami a sprej s barvou  bubblegum pink a opět nastříkám, kam se mi to líbí. Pracovat se musí rychle, jen stříknout, odendat šablonu a utřít ubrouskem. Jinak barva stéká a nedrží tvar , který jí určuje šablona.

foto č.5

Stejně postupuji s další šablonou a hnědou barvou.

foto č.6

A teď trošku změna. Vezmu si bílé Gesso a z kuchyně si půjčím dortovou stěrku. A přes další šablonu Gesso napatlám.  Aby rychleji uschlo, pomůžu si horkovzdušnou pistolí.

foto č.7

Přes zaschlé Gesso nastříkám opět růžovou barvu a schválně ji nechám stéct. Aby byl výsledný efekt zajímavější.

foto č.8

A poslední, co si ještě zkusím. Přes další cihličkovou šablonu natřu černou akrylovou barvu Dabber.

foto č.9

Kouzlení s šablonami stačí, mám připravenou plochu pro řádění s razítky.

foto č.11

Nachystám si ty, které chci použít. Samozřejmě se hodí bláznivá od Dylusions a Stampotique. Dále potřebuji akrylový blok a černou razítkovací barvu, já používám nejraději Archival Ink.

Nejprve narazítkuji razítka na připravenou plochu, ta zůstanou jak jsou.

foto č.12

Další razítka si narazítkuji na papír (ani nemusí být čtvrtka). Vybarvím si je čímkoliv, já použila fixy Promarker.  A nakonec vše vystříhnu a nalepím na plochu.

foto č.13

Bláznivé dílo je hotovo a já jsem si parádně tvořivě zarelaxovala. Zkuste to také, tady se fantazii meze nekladou. Já svůj blok postupně plním různě šílenými stránkami. Nemusím dělat jen svá decentní Magnolia přáníčka, jak mě většina z vás zná.

foto č.14

foto č.15

foto č.16