NOVINKA!!! Adventní kalendář Keta …

… blíží se Vánoce, děti už pomalu začínají počítat dny … a Keta pro vás vymyslela skvělý korpus adventního kalendáře. Poprosila jsem Ekulku, aby jeden kalendář ozdobila a ukázala nám, jak na to 🙂

Jedna z možností, jak kalendář ozdobit je zde …

Na tento kalendář potřebujete:

Postup:

Na čtvrtku z rubu (abych nemusela čáry gumovat) si obkreslím tvar rozloženého adventního kaledáře. Kalendář si zatížím, aby se po papíru neposunoval a kružítkem propíchám dírky v rozích okýnka (jsem lenivá si to rozměřovat a rozkreslovat J, vy to klidně naměřte pravítkem). Poté propíchané dírky spojím a podle perforace kalendáře tři strany skalpelem proříznu (když kliknete na fotku, zvětší se)

Teď si korpus vystřihnu a protilehlé rohy ozdobím razítky vloček.

Než razítkované vločky pořádně zaschnou, vystříhám si vánoční a zimní motivy z papírů MME. Protože si neumím dost dobře představit, jak bych okénka vylupovala skrz zelený papír, vytvořím si tahací očka. Mohly by být ze stuhy, ze šňůrky, co vás napadne. Mi přišlo nejrychlejší vytvořit je z proužků ze zbytků papírů. Kalendář jsem nařízla, jak je vidět na obrázku. Tímto otvorem poté protáhnu očko. Poté jsem korpus kalendáře polepila oboustrankou a přilepila na něj zelený papír.

Teď jsem otvorem protáhla očko z papíru, na rubu zalepila a pak pomocí rolleru přilepila na okénko zelený papír. To jsem udělala se všema okýnkama.

Teď už stačí jen přehnout hrany zeleného papíru a přilepit je na okraje, složit kalendář a dozdobit. V mém případě jsem okýnka objela od ruky fixem, nalepila pěnovkou vystřižené motivy a dozdobila gelovým perem.

Jak ještě jinak kalendář ozdobit?

  • vhodné na tvoření s dětmi je ho pokreslit fixkama, vodovkama nebo temperkama, zimní obrázek mu bude moc slušet …
  • pro děti také vhodné kalendář orazítkovat razítkama se zimními motivy inkoustem, který se nerozmazává (Staz-On a jiné inkousty archivální kvality) a    s dětmi poté vybarvit
  • dále je možné ho nabarvit např. akrylovými barvami a celý naembossovat
  • nebo místo embossingu ozdobit okýnka brads, knoflíčky, prostě scrapbookově 🙂

Kalendář i postup práce je od Ekulky … děkuji!!!