Svatební ještě jednou…

Foto a text Avellana

Pár dnů zpátky nám tu Helxine ukázala, jak pěkně se umí vypořádat se svatebním přáním. No, tak já jsem dostala úkol trošku jiný, ale vlastně hodně podobný – svatební oznámení na malou svatbu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zadání znělo: bílo zlatá, žádné třpytky (ach jo!), nic moc složitého a nevěsta se zhlédla v těch mrňavých MB ptáčcích, takže „ty bych tam tedy prosila“. Tak dík.

V bílo zlaté mnoho možností není – aspoň já jsem nápady nejiskřila.

Ale vzpomněla jsem si, že jsem asi před rokem viděla u našeho papírníka úžasný zlatý papír s embossovaným vzorem a představte si, že se ještě dal sehnat! A pak jsem se prohrábla svou sbírkou řezacích šablon (pořád mám málo!), utáhla kliku na Big Shotu a řezala a řezala a řezala…asi 2 odpoledne.

Protože přání mělo být jednoduché,  zvolila jsem jako hlavní ozdobu půlkulatou krajku, vyříznutou do bílého papíru a nalepenou na zlatý základ. Pak jednu skládanou bílozlatou kytku a elegantní krucánky. Pouze ve zlaté se mi zdály poněkud „tvrdé“, tak jsem použila zlatou i bílou a maličko je přesadila přes sebe.  A ty ptáčky, jasně. Do středu jedinou malinkou perličku – a můžou se rozesílat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pravda je, že když už jsem udělala pozvánky, tak jsem si střihla i svatební přání – a souhlasím, že svatebních razítek, která by byla elegantní, neobvyklá, úžasná, prostě pro nás – těch tedy mnoho není. A nebo se nám nikdo nezavděčí? Ovšem já jsem si před časem koupila něco – a vůbec ne svatebního.

Je to edice Art Deco od Papermanie, a já jsem se do nich zamilovala na první pohled (mám totiž tři, heč).

A když bílo zlatá, tak se vším všudy.

Na bílý základ jsem zlatě naembossovala tu krásu, a pak už jen zdobila. V mém podání skládala kytku. Razítko je dost velké, na výšku měří skoro 15 cm, takže jsem použila jako základ přání 12,5×17,5 cm. Jedno přání jsem ozdobila vyříznutou rohovou krajkou a stáčenými kytičkami, druhé velikou mašlí z organzy, zlatého provázku a jedinou velkou kytkou.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A protože jsem té bílo zlaté měla už plné oči (čekaly jste zuby, co?J ), střihla jsem si ještě jedno, tentokrát v dekadentně černozlaté kombinaci na smetanově zlatavém  podkladu. A peří navrch.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A ještě pár pastelových.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tak schválně, které mají novomanželé dostat?