Kam dát mini dárek ? … TREAT HOLDER :-)

Foto a text Avellana… návod jsme už vyzkoušely na srazu v Lukách 🙂

Ať přemýšlím, jak přemýšlím – prostě to nedám. Tedy nepřeložím. A sice anglické „treat holder“. Držák na koledičku?…no prostě na cokoliv, na nějakou drobnost. Alespoň v našem případě.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Můžeme tam schovat sáček s čajem, malou čokoládku, pár brads nebo eylets v pytlíčku, složenou pětistovku :-), prostě co se tak akorát vejde. A protože tady máme dvě kapsičky, tak do druhé vsuneme lísteček s přáním. Nebo pozdravem. A věřte mi – za odpoledne jich uděláte kopec a budou vám je trhat z rukou.

Budete potřebovat:

  • 6″ scrapbookový papír, bude-li oboustranný, půjde to ještě rychleji
  • pravítko, tužku, nástroj na rýhování (rýhovací deska by byla super!)
  • kousek stužky (nebo lepidlo či crop-a-dile)
  • a věřte nebo ne, to bude všechno (pokud nechcete víc zdobit)

Čtverec papíru složíme do trojúhelníku (je-li jednostranný, pak vzorem nahoru. Na základně si naměříme 7 cm z každé strany a centimetr od základny směrem k vrcholu – lépe to asi pochopíte z nákresu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vodorovnou linii narýhujeme. Na značkách 7 cm vztyčíme kolmice k vrcholu (opět viz nákres) a ty rovněž narýhujeme. A nebojte se, tím jsem skončila s geometrií. Teď se podívejte, jestli se vám ty rýhy protlačily na druhou stranu – pokud ne, je třeba si je stejně vyznačit a narýhovat i tam (já si špendlíkem píchnu do průsečíků čar a ty  body mě potom vedou na druhé straně. Podle těchto linií budeme ohýbat.

Tímto je to složité  za námi – teď jen ohněte papír na obou stranách podle těch centimetrových linií

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

rozevřete a složte dovnitř naznačené trojúhelníky.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zůstanou vám dva vrcholy.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ty přiložte k sobě

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

a středovou rýhu vespod vtlačte dovnitř.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Všechny ohyby důkladně zarýhněte. Ve vrcholu procvakneme dírku a provlečeme stužku, kterou oba díly spojíme. Můžeme i slepit nebo secvaknou  očkem.  Máme hotovo. Kdo chce, může přidat ozdobu podle vlastního uvážení.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pokud použijete jednostranně vzorovaný papír, tak než celou „kabelku“ složíte, je třeba zamaskovat prázdné vnitřky. Jednoduše dovnitř vlepte pruh papíru s ladícím potiskem, obstřihněte podle vrcholů a ve chvíli, kdy dokončíte skládačku, budete mít papír oboustranný.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teď už jen vložíme dáreček, do druhé kapsičky cedulku na text (vychází cca na 7 x 5,5 cm) a můžeme dělat radost.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA