4. HURÁ scrapbookový víkendový kurz … co se dělo…

Foto a text Astarte

O víkendu 15. – 17. listopadu v Lukách nad Jihlavou jsme si pošmourné podzimní dny a dlouhé večery zpestřily již čtvrtým víkendovým Hurásrazem. Pečlivě vybrané scrapbookové degustační menu sestavila Aktijka a kromě ní podávaly ještě Pona, Kiarka, Ekulka, Pettie a já – Astarte.  Ochutnejte s námi 🙂

Studený předkrm
Na pokoji číslo 5 se od příjezdu Aktijky (a hlavně Kiarky s celým nákladem) dveře netrhly. Tradiční obchůdek magicky lákal všechny scrapařky, až se do pokoje nakonec nevešla ani fotografka 🙂

Polévka

Když jsme se večer sešly všechny, Aktijka předvedla novinky z Birminghamu (i když na fotce se právě schovává za Poniným úžasným adventním kalendářem). V naší scrapbookové polévce plavala spousta sad minirazítek i se speciálním válcovým bločkem, gelová destička, nová PaperArtsy razítka, speciální razítka na tvorbu skládaných pozadí, atd.

O Birminghamském veletrhu se více dočtete zde na blogu a některé vybrané novinky a jejich využití se vám pokusíme přiblížit i v samostatných článcích. A protože Aktijka dovezla i Ketina kuchyňská a vánoční razítka a Pona a Kiarka svoje sbírky, razítkovalo se a razítkovalo.

Teplý předkrm

V pátek večer Aktijka rozdala srazové balíčky, my jsme vytasily nástroje a už se scrapovalo. V plánu byly původně jen přípravné práce na zítra – slepit si rámeček z lepenky na obrázek, potáhnout papírama stojánek na fotky apod., ale děvčata byla tak pilná a natěšená, že mnohé obrázky i stojánky byly tu noc hotové. Navíc Pona i Kiarka během večera postupně rozložily svá distressková i copicová království, byla samozřejmě i alba na prohlížení, testovala se minirazítka, roztočil Big Shot – každá si to svoje našla.

Hlavní chody

Druhý den pak vypuklo to nejdůležitější – a málo těch hlavních chodů opravdu nebylo.

1. chod – Ponino vybarvování distress reinkama

Pona je prostě přírodní úkaz a všechny její výtvory naprosto dokonalé. Navíc je  výborná lektorka a trpělivě nás celé dny a noci učila, jak těm malým narazítkovaným holčičkám vdechnout život, aby byly alespoň z desetiny tak krásné jako ty její. Vyzkoušela jsem si – poprvé – a nadchlo mě zejména černobílé stínování s nějakým výrazným barevným doplňkem. Asi poznáte, která panenka je první pokus – a to jsem pro jistotu začla od vlasů, abych to nezkonila tak moc. Pona se jen uculovala – černouška si na první pokus udělá prý každý. Taky jsem zakreslila mašli a ignorovala jeden rukávek, takže asi budu muset naklusat k Aktijce do obchodu, pořídit si vybavení a dodělat to 😀

2. chod – Kiarčino vybarvování Copic Ciao

Kiarka připravila krásné přáníčkové sady a soutěž o nejhezčí přáníčko z nich .. a hlavně mě (a spoustu dalších) zasvětila do krásně barevného světa stínování a vybarvování Copic fixama. Tady jsem se mohla opravdu barevně vyřádit – panenka na fotce je moje prvotina. Přáníčko si udělala dokonce i Aktijka – šikovně si panenku na Big Shotu ořízla, ještě šikovněji to zamaskovala a výsledek najdete na společné fotce uprostřed pravého krajního sloupce. Dokonce i Pona se nechala přesvědčit na vybarvování Copicama, ale protože jí Kiarka „schovala bílou ..  navíc neměla štětec a tím polenem se přece nedá pracovat“, zůstane Pona raději u svých distress reinků 🙂

3. chod – Ekulčiny kuchařky

Ekulka přivezla nádherné ukázkové kuchařky, rozdala desky a listy, papíry jsme měly v balíčku a další k dispozici od Aktijky i v obchodě, Ketina kuchyňská razítka k dispozici, navíc na Big Shotu krásnou šablonu se zástěrkou a kuchařským náčiním .. a z toho všeho usilovnou tvorbou vznikaly kuchařky. Každá jiná a všechny nádherné, plné zajímavých oddělovačů kapitol, barevných stránek, obrázků a kapsiček. Ekulka si jídelní téma užívala a na požádání dokreslila, co kde chybělo. Na fotce kreslí právě pro Kiarku paelu 🙂

4. chod – Astartiny post-it bločky

Já jsem si do programu připravila výrobu krabiček na post-it bločky. Znáte to – takové lepicí papírky u telefonu .. stačí pěkný scrapnutý obal a máte krásný drobný dárek pro radost. Přiznávám, že jsem nestačila zírat, s jakou kreativitou jste se do nich pustily – a jak různá krásná dílka z takového jednoduchého výrobku vznikala. Pro Brňačky můžu na bločky udělat i dopolední pracovnědenní kurz u Aktijky – tak se kdyžtak ozvěte, jestli má někdo zájem.

5. chod – Stojánky na fotky

Stojánky na fotky se tvořily hlavně v pátek večer a v sobotu se pak dolaďovala výzdoba. Je to zas něco trochu jiného než klasický rámeček .. a poradily jste si s nimi výborně.

6. chod – Rámečky

Tyhle 3D rámečky sestavené z proužků lepenky jsou Aktijčin vlastní nápad. Jejich lepení je na fotce z pátečního večera – jednoduché, nenáročné a výsledek skvělý. Máte zájem, aby byly i v obchodě na prodej?

7. chod  – Pettiiny skládanky

Pro extra scrapbookové hladovce byla v záloze ještě Pettie a její skládaná přáníčka a kapsičky na čokoládu. Ale mám pocit, že mnoho scrapařek už tento nášup nezvládlo, tak doufám, že je Pettie příště vezme zase s sebou. Na kapsičky na čokoládu bude brzy článek od Avellany (u které jsme tento nápad předem okoukly a vyzkoušely), jen vám je nemůžeme ukázat – tak se přihodilo, že unikly všem fotografům 🙂 Dvě na kurzu dělané jsou vidět na společné fotce a skládaná přáníčka vám alespoň vyříznu z tombolové fotky.

Nejste už trochu přejedené? Nechaly jste si místo na kafíčko a moučník? 😉 Mimochodem ..  my jsme měly vynikající frgály a minizákusky.

Dezert

Na závěr jsme si kromě společného focení daly i vyhlášení Kiarčiny soutěže. Kiarka byla nakonec z krásných přáníček natolik bezradná, že oba vítěze losovala 😉 Část ukázkových výrobků přišla do tomboly a řízením osudu se každému výherci dostalo to, co bylo jeho srdci blízké. A ještě výstavka a focení všech těch krásných věcí, které jsme za ty necelé dva dny pilné práce stihly vytvořit. Bylo jich tolik, že se nám ani najednou nevešly na stůl.

A jako digestiv už nejspíš jen úklid, loučení a snad i nějaké to těšení se na příště. Co říkate – pojedete zas? 😉

PS.: Nefotily jste některá „fotografa“ Martina ověšeného foťáky? Pošlete nám, prosím, fotečku…

Děkujeme Kačelíně!!! 🙂