PODZIMNÍ VĚNEC… snadno a rychle

Foto a text Ekulka

Zdobíte si byt nebo dveře? Já ano. Když jsem před několika lety po Vánocích odzdobila vstupní dveře, na kterých visel věnec, připadaly mi najednou dveře strašně prázdné. A tak jsem hned vytvořila věnec nový, jarní, potom letní a tak to šlo pořád dokola. Jenže s mým zaměstnáním jsem doma jen o víkendu, a na výzdobu už nezbývá čas. Když jsem ale v pátek stála přede dveřmi, na sobě dva svetry a kabát, zjistila jsem, že na dveřích visí stále ještě letní věnec a rozhodla jsem se okamžitě jednat.

Normálně kupuju ozdobičky předem a věnec si dopředu promýšlím, ale teď jsem byla nucena prohledat své scrapbookové zásoby a projít zahradu. Korpus jsem použila letní, jen jsem z něj otrhala letní zdobení, věnce běžně recykluju, slaměný (schovaný na zimu) mám už 2 roky. V šuplíku jsem našla filcové barevné listy, které jsou na stránku příliš hrubé a hnědou mašli jsem sundala z krabice s čokoládou (jak jinak, vypadala netknutě, ale uvnitř samozřejmě už prázdná :-). Sovu jsem koupila před pár týdny v Rakousku, byla k dostání i s věncem (podobným jako je ten můj). Já jsem si ji koupila jen jako předlohu, že podle ní zkusím ušít další podobné a nakonec bude mít dvojí využití. Na zahradě jsem nastříhala pár větviček bez listů, objevila jsem malé oranžové šípky a doma jsem prohrábla kapsy u oblečení, které nosíme na hory a objevila jsem dokonce kaštany a žaludy 🙂 (já to prostě vím, že se to jednou bude hodit! :-).

Nejdříve jsem připevnila sovu tavnou pistolí, pak jsem drátkem přidělala větvičky a šípky. Pak už stačilo přilepit mašli, na větvičky nalepit lístečky, přilepit žaludy a kaštany a bylo hotovo. Sestavit věnec dohromady trvalo tak 15 minut a stačilo ho jen zavěsit na dveře.

Zdobíte si taky dveře, byt nebo zahradu? Pochlubte se v diskuzi, ať se můžu já a další scrapařky inspirovat!