„CHLUBÍCÍ“ ALBŮMEK PRO BABIČKU… od Jíti :-)

Foto a text Jíťa

Na začátku října oslavila moje babička 84. narozeniny. Lidem v tomto věku se dárky vybírají těžko, všechno mají, nic nepotřebují …, asi to znáte. Co vždy ale zaručeně udělá radost, jsou fotky dětí, vnoučat a pravnoučat.

Narozeniny se blížily a potřebovala jsem nějaké rychlé řešení. Vybrala jsem si proto sadu na výrobu minialba od Basic Grey z kolekce Stella Ruby, kterou má Aktijka v nabídce ve svém obchůdku. Jedná se dva archy o velikosti 30,5 x 30,5 cm s výseky 7 oboustranně potištěných listů, obalu alba a  36 oboustranných ozdob. Z archů se jednotlivé listy, obal i ozdoby „vyloupnou“, spojí se brads a složené  album má pak rozměry 12,5 x 10cm.

Fotky jsem si nechala udělat ve velikosti 7,5 x 10cm, nemusela jsem je už ořezávat a zbylo i nějaké místečko na doplnění nadpisů – jmen a nějakou malou ozdůbku. Práce šla hezky rychle od ruky a za jedno odpoledne bylo hotovo. Měla jsem tolik fotek, že jsem některé musela použít jako kapsy na další snímky a na konec alba jsem vložila jeden list navíc – použila jsem čtvrtku ze stejné kolekce a rubovou bílou stranu jsem obarvila distresskama.

Jednotlivé stránky jsem doplnila razítky nebo chipboards od Kety, různými druhy samolepících písmenek, samolepkami Sn@p a výseky z raznic. Zdobila jsem jen decentně a nepoužívala jsem žádné prostorové ozdoby, aby to bylo takové malé album do kabelky, které může babča kdykoliv vytáhnout a pochlubit se svou rodinkou známým.