PODZIMNÍ POZDRAVENÍ… od Awellany :-)

Foto a text Awellana

Je tady neoddiskutovatelně podzim. A víte co – kamenujte mě, ale je to moje nejoblíbenější roční období. Pravda, je trochu chladněji – kraťasy už bych neoblékla, ale o to lépe chutná čaj se slivovicí (a že ta letošní je!) nebo svařák. Venku plno barev, sluníčko se statečně pere s ranními mlhami, vůně jablek, zorané hlíny a ptáci, kteří se houfují k odletu… Někteří. Jiní už teď lítají ke mně na balkon, vyzobávají slunečnici, kterou jsem jim od jara pěstovala na zimu a dělají tam binec. Ale tohle přáníčko je o těch, co sedí na drátech a chystají se pryč.

Budete potřebovat:

  • bílou čtvrtku
  • podzimně laděné barevné čtvrtky na podrámování  – aspoň 3 barvy
  • motiv ptáků –  použila jsem šablonu MB, ale klidně může být razítko
  • tenký špagátek nebo kuchyňskou nit, brads
  • řezák, kovové pravítko, tužku, lepidlo, 3D čtverečky nebo páska
  • BS, embossovací kapsu (foto 1,2)

A je to celkem rychlé. Začněte od nejmenšího bílého obdélníčku – velikost zvolte podle použitého motivu ptáků (šablony nebo razítka). Protože jsem použila MB šablonu, stačil mi rozměr 2,5 x 8 cm. Další rámečky jsou vždycky o 3 mm  širší a delší – barvy skládejte podle libosti.

Slepíme barevné rámečky,  nahoru přilepíme bílý obdélník. Vyřízneme si ptáčky.

Do navrstveného obdélníku propíchneme po stranách dírky, připevníme provázek – můžeme použít brads, eylets, nebo jen tak provléknout a udělat uzlík – jak se komu líbí a co má zrovna po ruce. A pak na nit posadíme ptáčky jako na drát – lepila jsem je na 3D čtverečky, které jsem upravila „na míru“.

Celé dílko jsem 3D páskou nalepila na embossovaný bílý základ (opět podlepený barevným papírem – znáte mě!).

A asi by to šlo i naopak – embossovaný ColorCore papír osmirkovat na podklad, barevné ptáčky na tmavý základ – je prostě podzim, tak si pojďme hrát s barvami.

Ježkovy voči! Teď to vidím – já jsem vlastně liftla sama sebe! Pokud si vzpomenete, tak něco téměř úplně stejného jsem dělala letos na Valentýna, jen barvy byly jiné a taky motiv. Pak že jsem náramně originální – ale víte vy co? Proč to teda nevyužít až do úplného konce – na stejné téma udělám ještě něco zimního, vždyť už to taky klepe na dveře.

Postup znovu popisovat nebudu – bude to stejné, jen rozměr nejmenšího  bílého obdélníčku si zvolíte podle velikosti vloček či razítka. A barvy už jak je libo – od modrých  zimních po barevné, protože když  pod rámeček vsuneme stromeček (myslím že vloni byl tady na blogu i hezký tutoriálek na skládaný stromeček, ale já mám jiný), tak máme vánoční přání raz dva.

Takže, milé dámy, žasněte! Já jsem vymyslela PODRÁMOVANÝ OBDÉLNÍČEK 🙂