Opravdu to jde … kočárek od Ekulky

Ekulka mne s realizací předběhla a nafotila nám postup … moc za něj děkuji!!!

Potřebujete:

– růžovou čtvrtku velikosti A4 a zbytky dalších růžových papírů

– brads s dlouhými nožičkami, knoflíčky

– ozdobné nůžky, nůžky, lepidlo, tužku, pravítko, gumu

– razítkovací barvu

Postup:

V prvním kroku si nastříháme všechny části kočárku.

Budeme potřebovat pruh papíru dlouhý 17cm a široký 5cm. Nezapomeneme na každé delší straně odměřit i 1cm, který poté bude sloužit ke snadnému nalepení. Tím pádem bude pruh široký 7cm. 1cm dlouhý okraj si přehneme a vystříháme do něj „zuby“, jak je vidět na obrázku. Zuby se pak ohnou a pomocí nich se kočárek slepí.

Dále potřebujeme kruh ze stejného papíru, průměr 10cm. Tento kruh vystřihneme a rozstřihneme na dvě poloviny.

Na korbičku budeme potřebovat 8proužků z jiného růžového papíru, dlouhých 12,5cm a širokých cca 0,8 – 1cm. Z vlastní zkušenosti doporučuji na kočárek použít velmi pevnou čtvrtku a na korbičku raději měkký papír, lépe se pak korbička ohýbá. Pod tyto pásky z růžového papíru přijde ještě papír bílý, zastřižený ozdobnými nůžkami. Tyto pásky budou 12,5cm dlouhé a cca 1,5 cm- 1,8cm široké.

Teď potřebujeme už jen kolečka, ty jsou vrstvená – bílý papír, růžový papír a kytička z papíru stejného jako kočárek. Růžové kolečko má průměr 3cm.

Nakonec  potřebujeme ještě držadlo, to tvoří pásek růžového papíru dlouhý 7cm a široký 0,7cm.

Teď sestavíme kočárek. Všechny díly oinkoustujeme. Ohneme zoubky na pruhu papíru, zvenku je potřeme lepidlem a přilepujeme na ně půlkruh tak, aby byly zoubky uvnitř kočárku. Nalepíme i druhou stranu a korbička kočárku je hotová.

Sestavíme kolečka, jak vidíme na obrázku. Doprostřed kytičky přišijeme knoflíček.

Teď sestavíme korbičku. Růžové proužky oinkoustujeme a nalepíme na bílé pruhy. Cca 4mm od okraje proužku uděláme dírku a navlékneme na brads. Totéž uděláme na druhé straně. Já jsem použila na proužky příliš tvrdý papír a pak se proužky nechtěly ohnout, křivil se mi brads apod., proto doporučuju korbičku vytvořit z tenkého papíru.

Uděláme i dírky do korbičky, z obou stran, cca 2cm zleva (zprava) a 1cm zvrchu. Dírkami provlékneme brads, zafixujeme a korbičku rozvineme do vějíře. Protože jsem zase použila špatný papír na kočárek, (měl by být opravdu ze silné čtvrtky), tak se mi začal kočárek kroutit, vlnit a nedržel tvar L Chybami se člověk učí J tak jsem v místě, kde jsou brads, vlepila ještě pruh papíru, délka je 4,5cm a půl centimetru na každé straně k tomu, 0,5cm jsem ohnula, natřela lepidlem a nalepila přes kočárek, tím jsem vytvořila výztuhu, kočárek se už nebortí a nevlní. Pomocný pruh je vidět na obrázku.

Nakonec jsem přilepila kolečka a rukojeť. Doporučuju kočárek naplnit bonbony, já měla po ruce jen Bonpari, ale Mon Cheri a jiné bonbony v růžovém obalu nebo růžové barvy by se hodily víc.

————————————————————-

Ekulce ještě jednou moc děkuji za podrobný návod a její doporučení. Těším se i na další kočárky 🙂 — pošlete nám fotografie, velmi ráda je odměním!!!

Krásný den i noc přeje Aktijka