Gumový štoček + cling pěna… jak to dát dohromady :-)

Foto a text Aktijka

K Hurá SADÁM s Ketou dáváme gumové štočky, kde najdete víc motivů najednou. Tato razítka se používají jednotlivě a je nutné si je na razítkování připravit.

NYNÍ TĚM, CO NEVÍ JAK NA TO, ukážu způsob, jak to dělám já. Razítka používám velmi často a jsem s nimi moc spokojená. Pokud si je správně připravíte na tisk, určitě budete nadšení 🙂

V sadě máte

  • gumový stoček,
  • cling pěnu.

Můj osvědčený postup…

1) Krok, který můžete přeskočit, není důležitý… Razítkovací barvu STAZON (zvládne to pouze tato značka barvy, jinou nepoužívejte!!!) nanesu na celý gumový štoček a natisknu jej na hladkou, nelepící stranu cling pěny. Nechám pak chvilku (cca 5 minut) zaschnout. Razítkuji vždy na okraj pěny, abych věděla, kam na druhou stranu nalepit tento gumový štoček.

2) Po zaschnutí razítkovací barvy odlepím voskovaný papír, který je nalepen na lepící straně cling pěny. Pokud jste také na druhou stranu Stazonem natiskli motiv, je nutné nyní velmi pozorně nalepit štoček. Nejen aby nebyl obráceně, ale také, aby +/- seděl na protilehlé narazítkované straně (hmm… to je popis… snad rozumíte. Jak budu mít lepší myšlení text ještě upravím :-))

3) Nyní nastává ta „horší“ část, opatrně jednotlivé motivy vystřihnout. Nejdříve si vždy celý motiv prohlédněte a ujistěte se, co patří k sobě. Já začínám stříhat vždy ty větší a rovné motivy. Stříhejte ostrými nůžkami, pomalu a hlavně ostří nůžek držte kolmo (aby pěna nebyla moc zkosená). Také vždy stříhejte těsně kolem motivu. Tím předejdete nehezky otisklým okrajům.

Razítko připraveno k tisku. Lehce na cling pěnu položte akrylátovou podložku a můžete tisknout 🙂

Já se přiznávám, tato razítka po tisku moc důkladně nečistím… Na tisk používám z 99% černou barvu a pak vždy razítko jen krouživým pohybem „očistím“ na nějaké papíru.

Razítka uchovávám v čirých obalech. Jak mám cling pěnu potištěnou motivem, který je na razítku, mám je přehledná a lehce dohledatelná. I když při mém množství razítek to je těžší a těžší 🙂

Přeji všem snadné razítkování a nezapomeňte, že razítkovat na fotografie můžete pouze Stazonem!!! 🙂

Aktijka

PS: pokud pěnu lepím na jednotlivé motivy, tam si nejdříve obstřihnu až těsně k motivu gumový štoček a pak teprve lepím cling pěnu. Tu pak nechávám o cca milimetr větší než je štoček. Nikde pak nemám nehezký otisk okraje…