Můj kolega se žení!… aneb SVATEBNÍ ALBUM JAKO DÁREK.

Foto a text Ekulka

Můj kolega se žení! Navíc je to kolega, kterému scrapbook není až zas tak cizí! Dokonce už nakoupil u Aktijky a jeden svůj malý scrapbookový počin má už za sebou.

Mám pro ně přichystáno přáníčko, svatební knihu a albůmek na fotky. Vše je vyrobeno ze sady od Fancy Pants, právě z té, o kterou se hraje v Aktijčině soutěži pro tento měsíc. V mém případě jde ale jen o sadu 15×15. Hned když mi přišla, uvědomila jsem si, že je na svatbu jako stvořená. Je opravdu krásná, elegantní a zároveň moderní a navíc bez vintage prvků (já na ty velké květy, šmouhy a motýlky moc nejsem, neumím to s nimi).

Svatební kniha je velikosti A5. Desky tvoří karton, na který jsem přilepila filc a potom polepila papírem, aby byly plastické. Vnitřní listy nejsou z kartonu, ale barevné papíry jsem nalepila na klasické bílé čtvrtky. Album má 5 listů, prostor pro vzkazy novomanželům je i na vnitřní straně desek. Snažila jsem se zachovat co nejvíc místa pro texty, takže jsem nechala čtvrtky bílé a ozdobila jim jen vnitřní nebo vnější pruh, nebo jsem použila čtvrtky světlé jednobarevné a taky je dozdobila. V celé knize navíc používám razítka od Kety, texty jako Zážitek, Okamžik, Perfektní den se do ní hodí jako ulité. Stránky jdou navíc někde ozdobeny šitím nebo výseky z raznic. Titulní stránku jsem nazdobila stejným způsobem (svatební medvídci jsou razítko, které jsem koupila v Hobby obchodě v Německu), orazítkovala, přidala text (kartonová písmenka jsou od Kety) a celé album jsme svázala Zutterem. Na kroužky jsem navázala stuhy.

Svatební minialbůmek je z kartonových obdélníků, velikosti o něco větší než formát A6, aby se do něj pohodlně vešly fotky 9x13cm. Tvoří ho asi 6 kartonů a vejde se do něj 8 fotografií. Věřím, že novomanželé budou mít určitě velké svatební album a tohle by se jim mohlo hodit jen k rychlému chlubení, vejdou se do něj jen ty nejdůležitější fotky.

Desky jsem opět polepila papíry a dozdobila podobným způsobem, jako knihu – razítky od Kety, šitím, výseky z raznic, stuhami, samolepícími perličkami. Tam, kde přijde fotka, jsem nalepila bílý obdélník, který je na každé straně o 2mm větší než vyvolaná fotografie 9×13 cm, aby po nalepení vznikl kolem fotky bílý rámeček. Album jsem zase svázala Zutterem a nazdobila přední stranu, stejně jako u svatební knihy.

Nakonec jsem vyrobila přáníčko. Základ je bílá čtvrtka A4, kterou jsem složila na polovinu. Přední stranu tvoří tři pruhy papíru, všechny jsou obšité na stroji. Doprostřed jsem narazítkovala stejné medvědy novomanžele jako na knihu, tyto jsem ale vyrobila metodou paper-piecing (razítko jsem několikrát otiskla i na další barevné čtvrtky, jednotlivé díly vystřihla a složila a nalepila na podkladové razítko). Tato metoda je popsána např. zde. Nakonec jsem přivázala stuhu a nalepila písmenka.