HURÁ DO PAŘÍŽE… cestovní deník a pokladnička

Foto a text Jíťa

Rozhodly jsme se s naší Terkou, že si uděláme dámskou jízdu a vyrazíme spolu na poznávací zájezd do Paříže. Terka po tom už dlouho touží, navíc se učí francouzsky a takový výlet bude určitě skvělou motivací učit se nová slovíčka :-). Bohužel scrap jí zatím moc nebere. Ale jako správná a zapálená scrapařka – matka se nevzdávám naděje, třeba ji to jednou chytne. Proto jsem jí tématicky ozdobila cestovní deník, kde si může psát poznámky z cesty, zážitky, dojmy, doplní fotky a vstupenky. To by jí mohlo bavit :-)! A aby se nám na ten náš výlet lépe šetřilo vyrobila jsem nám i pařížskou pokladničku.

Pro deník jsem zvolila červenou variantu Sn@pu od Simple Stories. Líbilo se mi, že má desky z pevného kartonu, které něco vydrží, což bude při cestování praktické. Hřbet je plátěný ozdobený kovovým štítkem. Součástí deníku byly i barevně sladěné  stránky, tři pevné rozdělovače a dělené folie na fotky a vstupenky. Uvnitř je kroužková vazba jako u klasických šanonů a doplňování dalších papírů na zápisky bude tedy snadné.

Jako korpus pokladničky mi posloužil obal od Vitakávy (nám scrapařkám se hodí všechno, že), který jsem polepila pruhem vlnité lepenky. Do víčka jsem udělala výřez na vhazování mincí. Aby mi barevně ladilo se zbytkem, nalepila jsem na něj kolečko šedé čtvrtky.

Pak už přišlo na řadu zdobení. Zvolila jsem papíry mé oblíbené sady Yours Thruly od Echo Park, písmenka a samolepky Sn@p, chipboards Keta, provázek, vlajku a sluníčko vlastní výroby.

Dominantní ozdobou deníku i pokladničky je Eiffelova věž z cling razítka Paris od Artemia. Na bílou čtvrtku jsem otiskla část razítka s Eiffelkou, vystřihla a okraje zvýraznila inkoustováním. Aby byla ještě výraznější a vystupovala z podkladu, podlepila jsem ji pěnovou páskou. Razítko jsem pak použila i jako pozadí na desky deníku.

Terka měla ze Sn@pu velkou radost, tak teď už jen došetřit ty kačky a můžeme vyrazit :-).