Velikonoční rychlovka… návod na přání

Foto a text Avellana

Pokud jste byly poslední týden na nákupu (a nevěřím, že by to udělal někdo za vás), tak jste to musely vidět. Zajíčci, kuřátka, beránci, pomlázky – prostě velikonoce na nás útočí ze všech stran a přehlédnout nejdou. Každoročně plánujeme vytvoření těch nejnápaditějších velikonočních přáníček a vtipných dárečků, ale odsunujeme to, a pak je najednou skoro pozdě. Mně se to stává celkem pravidelně. Ale právě záplava čokoládových vajíček a drobností mi dala inspiraci  jak to udělat. A rychle :-).

Tady je můj nápad na velikonoční minipřáníčka  – potřebujete:

  • barevné čtvrtky (trošku vyšší gramáž, ale nemusí být fotokarton)
  • bílé čtvrtky
  • čokoládová vajíčka (půlkulatá)
  • bílý emboss. prášek, emboss.  médium,  řezací šablony ovál a zoubkovaný ovál,  raznice s motýlky (MS) – ale není nutná

Ze čtvrtek si nařežeme obdélníky 10×14 cm, uprostřed delší strany narýhujeme a ohneme napůl.

Ze zbytků vyřežeme barevné oválky. Z bílé čtvrtky vyřízneme zoubkované oválky. Na barevné základy bíle naembossujeme text (použila jsem razítko od Kety), slepíme bílé a barevné oválky. Hotová ozdobná „vajíčka“ nalepíme na základy. Čokoládová vajíčka podlepíme kouskem oboustranky a umístíme do středu oválků.

A vlastně máme hotovo. Kdo chce, může dozdobit motýlky nebo třeba kytičkou, ale není to nutné. Zejména pokud je nápis dvouřádkový nebo jinak zdobený (já nemám).

Dovnitř můžeme napsat osobní přáníčko (u tmavějších barev to jistí bílá gelovka, nebo vlepíme obdélníček bílého papíru).

A pokud by se vám to zdálo přece jenom trošku jednoduché,

tak navrhuji variantu 2:

  • základ přáníčka z bílé čtvrtky (opět 10×14 cm)
  • proužek barevného dekorativního papíru  (10×3,5 cm) a k němu ladící proužek čtvrtky
  • kousek barevné čtvrtky, ladící barevnou stužku, kousek bílé čtvrtky
  • čokoládové berušky (půlkulaté)
  • lepidlo, glue dots, BS, šablonku kytičky ve dvou velikostech, krajovou raznici, motýlkovou raznici

Základ si připravíme stejný jako u prvního minipřáníčka (já jsem si tady udělala dovnitř centimetrovou záložku na vložení cedulky). Barevný jednobarevný proužek ozdobíme krajovou raznicí a přilepíme z rubu na dizajnový papír.

To celé přilepíme na základ přáníčka a ozdobíme stužkou – připevnila jsem ji pomocí glue-dot.

Z barevné čtvrtky vyřízneme větší kytičku a dovnitř menší, bílou. Slepíme k sobě. Podlepíme 3D páskou, berušku podlepíme oboustrankou.

Berušku přilepíme na kytičku a tu umístíme na přáníčko. Doplníme motýlky a máme hotovo.

A tip nakonec: dovnitř můžeme pro ty trošku starší koledníčky (kteří už na koledu chodí spíš z povinnosti) vlepit minci – hned se jim tradice budou zdát lepší!