Astarte scrapuje :-)

Foto a text Astarte

Tak jo, uznávám, letos byla zima i v Brně. Dokonce sem tam i se sněhem. Ale s focením to byla bída. Po škole byla už moc tma, přes víkend hnusně, na hory moc nejezdíme, od foťáku strašně zebou ruce.. no zkrátka na zimní fotky jsem se rozhoupala až při posledním (jak jsem se v té chvíli šťastně domnívala) vzepjetí zimy.

V sobotu na samém konci února napadly obrovské hromady sněhu a Brno bylo jako z pohádky. Stromy hustě zasypané, silnice čistě bílé, za den napadlo pomalu víc sněhu než za celou zimu předtím. Jenže se začalo prudce oteplovat a Míša byla celý den na sportovní akci, tak mi nezbývalo než pozorovat tu nádheru a doufat, že nám něco zůstane i na nedělní dopoledne. V neděli už bylo poněkud .. nevlídno. Zatažená obloha, mlha, ze všeho kapala voda, ale pořád ještě bylo bílo a vědomí, že nemáme žádné zimní fotky do kalendářů, je mocná motivace. Nakonec jsme si to úžasně užily. Nafotily jsme fotky se sněhem, potom nás zlákal tající sníh na chodníku a stavěly jsme přehrady a průplavy, nakonec ještě Míša vyprojektovala sněhuláka a sochařily jsme z mokrého sněhu. Sice jsem musela ke konci foťák hodně přesvědčovat a neustále vyndávat a zahřívat baterku, aby to ještě na dvě tři fotky dalo, ale získala jsem skoro stovku použitelných fotek. Povedené fotky mě nakonec nakoply natolik, že jsem se zase po dlouhé době pustila i do třicítek.

Velká červená vločka je z bílého filcu natřená akrylkou, velké červené „k“ jsem si nakreslila a vystřihla podle posledního zbývajícího „k“ v té úžasné bílé chlupaté abecedě, rampouchy jsou od Kety. Nadpis „Sjezdy a pády“ je řezaný na míru na Silhouette, díky čemuž jsem si mohla přízpůsobit i výšku „á“ – bála jsem se, že čárka nahoře nebude vidět nebo bude působit rušivě, tak jsem celé písmeno i s čárkou zmenšila na výšku ostatních.

Na té sjezdové stránce jsem neodolala a trochu jsem počítačově poupravila fotku, aby vyvolávala dojem velké rychlosti. Pokud máte Zoner Photo Studio, stačí výběrem (s vhodným rozmazem, u mně asi 100px) omezit
tu část, která má zůstat „v klidu“, poté výběr invertovat a použít funkci Vylepšit – Rozmazat – Zoom. Je to taková pěkná hračka, hodí se zejména na čelně focené snímky. Na ukázkovém snímku jsem to trochu víc zdůraznila.

Dále máme jednu stránku „tající“, dvě kalendářovky pro babičky a můj aktuální kalendář.

Míša si vyrábí svůj kalendář…

… a tady je můj kalendář…

Nakonec jsem neodolala a tuhle fotku jsem si dala na titulku letošního kalendáře.

Teď jen čekám, až povolí mrazy, že budeme muset nafotit březen 🙂