CO POUŽÍVA SCRAPAŘKA… Katie

Foto a text Katie

1. JAKÝ PROJEKT VYSTIHUJE VAŠI TVORBU…

Ani po více než pěti letech scrapbookingu vlastně nevím, jaká stránka vystihuje můj styl nejvíce. Dělám stránky do alba pro děti, většinou výrazně barevné a veselé, stránky do rodinného alba, kam potřebuju nacpat co nejvíce fotek a text a pak stránky vzpomínkové ve stylu hodně zjednodušeného vintage.

2. JAKOU POUŽÍVÁTE ŘEZAČKU, TYP A ZKUŠENOSTI?

Řezačku nepoužívám, vystačím si s nůžkami.

3. NEJOBLÍBENĚJŠÍ RAZÍTKOVACÍ BARVY… značky + barvy?

Neobešla bych se bez Marvy Uchida – odstín Timeless sepia, se kterou inkoustuji okraje a šmudlám vintage stránky, pak křídové colorbox – kočičí oči, zejména odstín Charcoal. Na fotky tisknu černým Staz on a občas používám i distressky.

4. JAKÉ POUŽÍVÁTE LEPIDLO?

Lepím fotolepkami z DM, rolátkem z DM a na 3D předměty používám Diamond Glaze. Občas sáhnu po Zigu, lepidlu v tužce, ale rolátko mi ho už téměř zcela nahradilo.

5. JAKÝ PREFERUJETE TYP ALBA, VELIKOST?

Dělám většinou 12* stránky, alba jsem si kupovala rozšiřovací na šrouby, naposledy jsem si ale koupila velké kroužkové a asi mi bude vyhovovat víc, je s ním lepší a jednodušší manipulace.

6. JAKÉ TECHNIKY POUŽÍVÁTE?

Hlavně stříhání 🙂 Občas trhání, šití, z lenosti spíš strojové, když není zbytí i embosování, více razítkování. Téměř na všech stránkách inkrustování okrajů papíru, aby se zvýraznily proti podkladu.

7. JAK PÍŠETE JOURNALING (TEXTY)?

Většinou na počítači, buď v celku do bloku nebo hodně text stříhám na jednotlivé proužky. Málokdy píšu rukou, pokud ano, tak většinou tužkou.

8. EMBOSSOVÁNÍ… CO NA NĚJ POUŽÍVATE?

Od tatínka půjčenou horkovzdušnou pistoli, prášky mám černý, bílý, bílý s třpytkami, stříbrný a průhledný, možná i zlatý. Embossuji výjimečně, protože jednak musím pomůcky vytahovat z krabic a to mě nebaví a jednak mi vadí, že je pak všude prášek.

9. JAKÁ RAZÍTKA MÁTE NEJRADĚJI (MOTIVY, TEXTY…)?

Na vzpomínkové stránky – motiv hodin, ručně psaný text, motýli, ornamenty, bublinková fólie (to ale není razítko)

Na rodinné – mám nakoupená některá Ketina textová razítka a chci je více používat, protože se mi moc líbí

Na stránky dětí – hlavně kulaté s nápisy original, loved, playful, …

Jinak univerzální – vločky, řadu čísel, kytky