CO POUŽÍVA SCRAPAŘKA… Alchita

Foto a text Alchita

JAKÝ PROJEKT VYSTIHUJE VAŠI TVORBU…

Stránky mě hodně baví. Určitě víc než třeba přáníčka. Bohužel se k jejich tvorbě nedostanu tak často, jak bych chtěla. Hodně času věnuji jinému typu tvoření. Pořád ale říkám, že kdybych si mohla vybrat, zůstala bych je u scrapování a šití 🙂 Mám ráda, když je stránka jednoduchá a nepřeplácaná, když tvoří harmonický celek. Často se mi stává, že mi doma leží nedodělaná i delší dobu, protože nejsem schopná domyslet poslední detaily, abych ji dotáhla…

JAKOU POUŽÍVÁTE ŘEZAČKU, TYP A ZKUŠENOSTI?

Mám už dlouho takovou obyčejnou Maped, (http://www.zaakcniceny.cz/maped-precise-cut ) ale zatím slouží svému účelu dobře. Viděla jsem na srazu u některých i jiné typy, vychytanější, ale říkám si, že dokud řeže, budu raději investovat do jiných věcí.

NEJOBLÍBENĚJŠÍ RAZÍTKOVACÍ BARVY… značky + barvy?

Chalk Color Box. Hnědá a černá. Teď nově objevuji i kouzlo StazOn.

JAKÉ POUŽÍVÁTE LEPIDLO?

Používám roller z DM drogerie. Skoro na všechno. Vyhovuje mi, že dobře drží a zároveň jde znovu odlepit, když je třeba. A na lepení korálků a knoflíků klasický Herkules.

JAKÝ PREFERUJETE TYP ALBA, VELIKOST?

Zatím jen 12“. Líbí se mi, že se na takové ploše mohu dostatečně vyřádit 🙂 Album mám nádherné, sehnala jsem album s designem Amy Butler. Sice mě stálo tenkrát majlant, ale jsem z něj pořád nadšená jak na začátku. Je šroubové s vyšívaným látkovým přebalem. A pomalu začínám pokukovat po nějakém pořádném koženém.

JAKÉ TECHNIKY POUŽÍVÁTE?

Baví mě na stránce vyšívat. Myslím, že je to trošku i takové mé „poznávací znamení“. Jinak se mi líbí, když jsou ozdoby a papíry oinkoustované, ráda podlepuji čtverečky, aby byla stránka plastická.

JAK PÍŠETE JOURNALING (TEXTY)?

Celkově málo. Mám raději, když za vše mluví fotka a nadpis. Zkusila jsem už ale jak ruční psaní, tak text vytištěný z počítače na velum nebo na papír, který jsem pak rozstříhala na jednotlivé proužky/řádky. Na nadpisy používám převážně samolepící abecedy. Momentálně jsem nadšená z kolekce Sn@p a těším se na její novinky. Na Vánoce jsem dostala štítkovací strojek a ten je taky super, hlavně na datumy. Jména jsem z něj zatím razila jen pro naše děti – kluci si je nalepili na čelo a hráli si na Star Wars 🙂

EMBOSSOVÁNÍ… CO NA NĚJ POUŽÍVATE?

Zatím si na embossovací pistoli dělám jen zálusk, embossování jsem si vyzkoušela před mnoha lety v Kanadě. Tenkrát jsem ještě netušila, že scrapbook nebo embossování jednou přijde do módy i u nás nebo že se něčemu takovému budu dokonce věnovat.

JAKÁ RAZÍTKA MÁTE NEJRADĚJI (MOTIVY, TEXTY…)?

Spíše texty nebo ikony, nejlépe univerzální. U nás jsou asi nejlépe využitelné nápisy k tématu výlety a děti. Mám ráda razítka od Kety.