CO POUŽÍVÁ SCRAPAŘKA… Anna R.

Foto a text Anna R.

1. JAKÝ PROJEKT VYSTIHUJE VAŠI TVORBU…

Nejvíce mě baví zdobení bloků a notýsků a výroba minialb. Právě se zabývám minialby vyrobených z obálek a chystám se na kartonová alba. Nejčastěji se mi ale stává, že jdu něco vyrábět a jak si sednu ke stolu a začnu se prohrabovat papíry, napadají mě úplně jiné věci a nakonec vyrobím něco úplně jiného:-)

2. JAKOU POUŽÍVÁTE ŘEZAČKU, TYP A ZKUŠENOSTI?

Používám řezačku od X-cut s žiletkovými řezáky, má měřítko v cm i palcích, řezáky se dají vyměnit za rýhovací jezdec. Na můj vkus se musí často měnit řezáky a v současné době se ani nedají sehnat.

3. NEJOBLÍBENĚJŠÍ RAZÍTKOVACÍ BARVY… značky + barvy?

V podstatě si vystačím se třemi barvami a to s křídovými ColorBox ve světle hnědé a tmavě hnědé a černou StazOn.  Ostatní barvy používám minimálně. S pigmentovými ColorBox se mi stávalo, že se mi otisk razítka po další manipulaci s obrázkem rozmazal – možná by          pomohlo vysušit ho horkovzdušnou pistolí, ale já ji v té době ještě neměla. Se značkami VersaFine a Memneto jsem byla celkem spokojená, jen s VersaFine jsem měla problém s tiskem plných obrázků, kdy se tiskně větší plocha – dělal mi mapy.

4. JAKÉ POUŽÍVÁTE LEPIDLO?

Používám lepidlo z DM a na malé výseky lepidlo v tužce Stick it. S obojím jsem spokojená.

5. JAKÝ PREFERUJETE TYP ALBA, VELIKOST?

Alba dělám různých nestandartních rozměrů – ze čtvrtek, obálek. Pokud dělám klasickou stránku, tak vždy 12“.

6. JAKÉ TECHNIKY POUŽÍVÁTE?

Nejvíce vystřihuju obrázky – buď z potištěných čtvrtek nebo narazítkované obrázky. Narazítkované obrázky vybarvuji akvarelovými pastelkami. Ze začátku mi to vůbec nešlo, ale už se lepším. Musím pochválit detailní nůžky od X-cut.

Také mě láká šití, ale zatím šiju jen ručně kvůli malému synovi, který vždy spí a nechci ho strojem budit.

7. JAK PÍŠETE JOURNALING (TEXTY)?

Na nadpisy používám samolepky, kartonová písmena, razítka s písmeny a štítkovací strojek. Na delší text používám psací stroj, počítač nebo píšu ručně. Také jsem zkoušela propisoty z papírnictví, ale moc mi to s nimi nešlo. Buď jsem měla písmenko špatně vytlačené a nebylo úplně nebo jsem tam nechtěně otiskla i písmenka okolo.

8. EMBOSSOVÁNÍ… CO NA NĚJ POUŽÍVATE?

S embossováním moc zkušeností nemám, zatím mám jen jeden bílý prášek a horkovzdušnou pistoli.


9. JAKÁ RAZÍTKA MÁTE NEJRADĚJI (MOTIVY, TEXTY…)?

Nejraději mám neutrální motivy, které mají široké využití – třeba různá kolečka, ornamenty, květiny a pak pozaďová razítka. Texty volím rozhodně české, také se mi líbí razítka od Kety.