CO POUŽÍVÁ SCRAPAŘKA… Peslík

Foto a text Peslík

1. JAKÝ PROJEKT VYSTIHUJE VAŠI TVORBU…to je těžké…neumím dělat jednoduché věci, přijdou mi prázdné. Mám ráda teplé barvy a téma takové, kde je moje rodina. Vybrala jsem tuto stránku, tady se cítím jako ryba ve vodě……

2. JAKOU POUŽÍVÁTE ŘEZAČKU, TYP A ZKUŠENOSTI? … Začínala jsem s úplně obyčejnou řezačkou, kterou jsem koupila u Vágnera. Kup to byl unáhlený, řezačka měla jen řezací špičku, která se tupila a já musela co každý měsíc kupovat nové nože. A tak jsem začala hledat řezačkou, která by byla hodně ostrá a já nemusela pořád kupovat nové ostří. Prošla jsem si nějaké recenze a nakonec si koupila Kotoučová řezačka KW trio eco 33 kolečková, A4, kovová základna.  Zatím jsem s ní spokojená, uvidím jak dlouho 🙂

3. NEJOBLÍBENĚJŠÍ RAZÍTKOVACÍ BARVY… Nejraději používám Distress, mám základní barvy a hlavně moji oblíbenou Vintage photo, tu používám skoro na vše. Na doporučení Jitky jsem si koupila černou barva Versafine  a už vím, že se bez ní neobejdu. Tisk je pěkně černý a ostrý.  Ještě bych chtěla svoji sbírku rozšířit o barvy Hero Arts, moc se mi líbí jejich jasné barvy.

4. JAKÉ POUŽÍVÁTE LEPIDLO?…U mě vede úplně obyčejná oboustranná lepící páska, roller z DMka a tuhý lepidlo Tombow. Na drobné věci používám Glossy Accents . Málem bych zapomněla na 3D čtverečky a takové „soplíky“…jsou to průhledná kolečka.

5. JAKÝ PREFERUJETE TYP ALBA, VELIKOST? … vzhledem k tomu, že stránek mám zatím jen tak 25 a všechny 12“, tak preferuji 12“-tkové alba 🙂 .  Pokoušela jsem se dělat i menší, ale nějak se tam nemůžu popasovat s fotkami a zdobením, ale je to jen otázka zručnosti.

6. JAKÉ TECHNIKY POUŽÍVÁTE?… Na přáníčka embosovou techniku, jak pomocí BS tak horkou. Občas šiju a ráda kombinuji barvy. Myslím, že je stále co se učit.

embosování za tepla + kombinace barev

embosování pomocí big shotu

strojové prošívání

7. JAK PÍŠETE JOURNALING (TEXTY)? … když nemusím, nepíšu. Podle mého názoru nemám moc pěkné písmo a tak, když to jde tak si text vytisknu, nebo použiju razítka či výseky z Big Shotu.

není nad výseky abecedy, a když musím dokážu i něco napsat 🙂

8. HORKÉ EMBOSSOVÁNÍ… CO NA NĚJ POUŽÍVATE? … moje první pokusy byly nad toustovačem, docela to šlo, ale jak byla možnost koupila jsem si horkovzdušnou pistoli a nelituji. Používám ji prakticky na cokoliv. Jako první prášek jsem si koupila hnědý, pak následoval bílý a čirý. Ty dva se hodí úplně na cokoliv.

9. JAKÁ RAZÍTKA MÁTE NEJRADĚJI (MOTIVY, TEXTY…)? Pozaďové, kytky, motýlci, ornamenty –  to jsou moje nejvíce používané razítka.  Textové od Kety – ty používám na přáníčka a do deníků.

razítka Keta…super, kvalitní a hlavně české