KARTONOVÉ BAŇKY NA STROMEČEK… jde to :-)

Foto a text Ekulka

Před pár měsíci jsem dostala od Aktijky vánoční chipboards od Basic Grey. Pořád jsem si říkala, co s nimi budu dělat. Až před několika týdny přinesla kolegyně do kanceláře kytku. Naši jedinou kytku (chcíplou uschlou palmu, kterou tam ještě máme, nepočítám). A při pohledu na ni mě napadlo, že ji před Vánoci ozdobíme.

Potřebujeme:

  • kartonové chipboard (ozdoby se dají samozřejmě vystřihnout nebo vyřezat z papíru)
  • scrapbookové papíry (nejlépe) ve vánočních barvách
  • stuhy, zlatou nit, vločky a další ozdoby
  • embosovací prášek a horkovzdušnou pistol
  • razítkovací barvy
  • razítka (poslední položky na obrázku nenajdete, napadly mě až během tvoření)

Jedna strana ozdob je samolepící. Zpočátku mi to přišlo úžasné, že nebudu muset papír lepit, ale když jsem chtěla přiznat karton, objevil se problém. Musela jsem tedy ozdoby polepit papírem celé. Ozdoby jsem nejdříve obkreslila na papír, vystřihla a nalepila. Protože v určitých místech papír o pár milimetrů přečníval, zkoušela jsem ozdoby obstřihnout už na nalepené baňce. Nedoporučuji! 🙂 Baňky zůstaly tak zubaté, že jsem je musela oinkoustovat, abych to zamaskovala. Povedlo se. Pak jsem začala dumat nad tím, jak udělám zlatá „očka“ k zavěšení. Zlatý papír jsem nenašla, tak jsem se rozhodla je neembosovat žlutozlatým práškem.

Pak už jsem je prostě jen dozdobila – pruhy papírů, omotáním zlatou nití, dřevěnými vločkami (rozstříhaný ozdobný závěs z Lidlu), stuhami a embossováním.