Šuplíčkový ADVENTNÍ KALENDÁŘ

Foto a text Jíťa

Už loni, když měla Aktijka v nabídce adventní kalendáře, jsem po šuplíčcích pokukovala, ale tehdy jsem to z časových důvodů vzdala. Letos jsem neodolala :-).

Do poslední chvíle jsem netušila, jak budu adventní kalendář zdobit. Měla jsem jasno jedině v tom, že každý šuplík měl být jiný, jinak nazdobený a doufala jsem, že mě při tvoření něco napadne.

Zvolila jsem bílou variantu kalendáře, ráda tvořím na bílý podklad, barvy tak krásně vyniknou. U nás doma jsou Vánoce červeno-zeleno-zlaté, proto jsem se snažila těchto barev držet i u adventního kalendáře. Jednotlivé šuplíčky mají rozměry 7 x 5 x 11cm a na zdobení jsem použila embossování (přiznám se, že s tím jsem trochu bojovala, takže embossování není dokonalé, budu muset víc trénovat), chipboardové samolepky kolekce Jovial od Basic Grey, dále pak ručně vyrobené vánoční a zimní symboly, razítka Keta a některé kastlíčky jsem prostě jen potáhla papírem. Náramně vhod mi přišla i nová čísla od Kety. Ponechala jsem je v původní barvě, pár z nich jsem obarvila červeným razítkovacím polštářkem, aby byla na podkladu výraznější. Chipboardy Keta, výseky z raznic a jablíčkem, jehož předlohu jsem našla v Praktické ženě, jsem dozdobila i vrchní lištu, která slouží k zavěšení adventního kalendáře na zeď.

Kalendář jsem vyrobila pro naše dva chlapečky, a protože jsou to zvědavé veverky, budu muset ještě obsah nějak zamaskovat, aby měli překvapení až do posledního dne. Sladkosti mám už nakoupené, musela jsem vybírat malé věci, aby se mi vlezly do jednotlivých šuplíčků. Tam, kde mi velikost stačit nebude, vložím vzkaz, kde mají dáreček hledat, takže to bude akční, a to se našim klukům bude určitě líbit :-).