Poskládej si vlastního klauna :-)

Foto a text Kiarka

Odolávala jsem dlouho, ale nakonec u Aktijky jsem neodolala a koupila si své první „skládací razítko“.  Jak vypadá „skládací“ razítko?  Jedná se o typ razítka, kdy motiv lze různě kombinovat, skládat a prostě si s ním hrát. Já narazila v jedné krabici na otevírání Aktijčiny provozovny, na silikonové razítka od firmy Basic Grey  – Build-a-Clow.

Jiné skládací razítka naleznete v obchůdku třeba tady (klaunovská brzy budou také vložena)…

Hned po příjezdu domů jsem musela vyzkoušet a vytvořila jsem sérii třech klaunovských přání.

V první řadě jsem si na papír natiskla všechny motivy několikrát, protože jsem si v první chvíli nedokázala představit, jak klauny zkombinuji a poskládám.  Potom přišly na řadu detailní nůžky a ta nejdelší činnost při výrobě těchto přání. Tedy detailně a pravidelně obstřihnout všechny hlavičky, nožičky, boty, kalhoty, bříška a klouboučky.

Když už bylo pečlivě nastříháno, na řadu přichází  fixy Copic a vybarvování.

Při této fázi už jsem musela malinko přemýšlet, jak šašky nakombinuju a složím, aby to nebyla úplně „divočina“.

U těchto razítek je možné opravdu si s kombinacemi pohrávat až do doby, než to nalepím na papír. Například u této celkem výrazné hlavičky s límcem a velkého bříška stačilo dát jiné ruce, kalhoty a boty …

Konečný vzhled šaškům dává i zvolené pozadí, já na tuhle sérii sáhla do svého archívu a vytáhla papíry a doplňky ze sady Basic Grey – Cupcake. Zcela se hodí k narozeninovému přáníčku. Zdobení nebylo složité – barevný nanukový papír jsem podlepila výrazným červeným papírem a ostříhala ozdobnými nůžkami, použila samolepící borduru ze sady Cupcake. Šablonou Spellbinders jsem vyřízla podklad pro šaška a naembossovala …  pak už jen nalepit, vše co by šašek měl mít, doplnit knoflíčky a šňůrky a je hotovo … (tvořivý bordýlek k pozadí k tomu patří 🙂 )

Další přáníčka jsem dozdobila papíry od Basic Grey – Life of the Party  a taky razítkami od Kety.

Na první přáníčku jsem opět zakomponovala razítka od Kety spíš jako nenápadný okraj a dokreslení. Tento efektní detail, v poslední době používám nějak často, je nenásilný a jednoduchý.

I když mi zbylo dost komponentů na dalších pět přání. Tohle přání jsem plánovala od začátku. Využití hlav klaunů, nic víc než kolečka ze šablony Spellbinders, ručně nakreslený rámeček, razítko od Kety, šnůrka … a POZOR klaun natištěný na „smršťovací fólii“ ( na kterém jsem si malinko spálila svůj pracovní stůl 🙂 )

🙂  otázka do diskuze …. JAKÝ JE ROZDÍL MEZI KLAUNEM A ŠAŠKEM??