Další návody na přáníčka od Ekulky

Foto a text Ekulka

Letní měsíce jsou u nás spojené s oslavami narozenin a tak jsem využila jsem volného dne a pustila se do přáníček.

Nejjednodušší hvězdičkové přání. Na podkladovou žlutou čtvrtku jsem natiskla hvězdičky, zasypala průhledným práškem a zatavila. Žlutou čtvrtku jsem nalepila na bílou a tu pak na oranžovou a celé přání jsem po obvodu obšila. Dál jsem vystřihla nepravidelné hvězdičky a cikcak je prošila. Dozdobila jsem razítkem a brads.

Pánské přání. Podkladový papír je opět průhledně embosovaný. I když to tak vypadá, nejedná se o velké pozaďové razítko, ale razítkovala jsem obyčejnými písmenkovými razítky. Embosovanou čtvrtku jsem zase prošila po obvodu a přilepila na hnědou podkladovou čtvrtku. Pak stačilo už jen dozdobit a zasunout visačku, na které je dárkový poukaz. Obrázek dárku a nápis (něco takového doma běžně nemám 🙂 ) jsem vytrhla ze Smash bločku.

Podklad dalšího hvězdičkového přání tvoří zase písmenka. Tentokrát jsou naembosovaná bílou barvou a poté přetřená vodovými barvami tak, aby se barvy hezky propojily a vytvořily „duhu“. Takovouto čtvrtku jsem přilepila na bílý papír, prošila, přišila hvězdičky a natiskla nápis.

Dortíkové přání je opravdu jednoduché. Základ tvoří oranžová čtvrtka naembosovaná průhlednými kolečky. Tato čtvrtka je nalepená na bílém papíru a je prošitá. Pak jsem už jen nalepila pruh papíru a nápis. Korpus dortíku je z vlnité lepenky. Aby bílá „poleva“ vypadala opravdově, vystřihla jsem její tvar z bílé čtvrtky a celý jsem ho „zalila“ vrstvou bílé kontury Windows colour (barva na sklo) a nechala zaschnout. Jahůdka je brad.

Základ svíčkového přání tvoří opět bílá čtvrtka. Na ní je bílým práškem naembosované pozaďové razítko od Hero Arts. Poté jsem opět podklad dobarvila vodovkami. Tento základ jsem prošila a přilepila na růžovou a bílou čtvrtku a narazítkovala nadpis. Svíčky jsou vyrobeny srolováním proužků scrappapírů (v jejich středu je provázek). Plamínky jsou lesklé – využila jsem zbytky z výroby prvního žlutého přání a z nich plamínky vystřihla.