VÝLETNÍK… aneb zlaté Ekulčiny ručičky :-)

Foto a text Ekulka / nadpis Aktijka 🙂

Ano, už i u Ekulků řádí Smash mánie. Protože se nám loňský cestovní deník osvědčil, vyrobila jsem si letos na jaře taky jeden. Tentokrát jsem ho ale pojala jinak, není zaměřený na jednu dovolenou nebo výlet, ale na všechny naše významné i nevýznamné cesty a výlety. A protože se letos nechystáme nikam moc daleko, maximálně k německým nebo rakouským sousedům, pojala jsem ho tak nějak česky 🙂 .

Základ tvoří kartonové desky svázané Zutterem. Desky jsou o 0,5 cm na každé straně delší než  vnitřní listy  – deník pořád někam tahám a tímto jsou vnitřní listy chráněné před poškozením.

Uvnitř převažují linkované papíry z bloku, na které jsem natiskla základní nápisy, jako je Cíl, Trasa, Datum apod. Fotky si tisknu doma, hned po výletě je do deníku přilepím, dozdobím a dopíšu texty. Ty si píšu většinou tužkou a doma přepíšu.

Mimo papírů z bloku jsou uvnitř celé stránky z barevných scrappapírů nebo malé kartičky a visačky, ať už na fotky nebo na texty.

Protože jsme milovníci českých hradů a zámků, zapracovala jsem do deníku i mapku památek ČR i našeho kraje (na vnitřní straně desek). A protože taky moc rádi chodíme do Beskyd a Jeseníků, mám zde i jejich mapky, kde značím, kde jsme už letos byli.