Embossujeme i barvíme najednou… s BIG SHOTEM

Foto a text Astarte
Na youtube jsem našla návod, jak při embossování na BS využít obarvení plastových šablon. Moc se mi to líbilo, takže to byla jedna z prvních věcí, které jsem  s válečkem vyzkoušela.

Použila jsem plastovou embossovací kapsu, váleček a inkoustový polštářek Dovecraft (byl sytější, než Hero Arts, co jsem právě měla k dispozici).

Postup je jednoduchý – plastová šablona se na jedné vnitřní straně natře barvou. Při inkoustování válečkem je dobré vzít to z více směrů, aby byla barevná plocha celistvější. Podle toho, kterou stranu natřete, se obarví buď pozadí nebo vytlačený obrázek. Oboje vypadá moc pěkně, záleží na vás. Pak už stačí do kapsy zaklapnout čtvrtku a opatrně projet Big Shotem – to je asi jediná část náročnější na šikovnost, aby čtvrtka zůstala v šabloně pevně usazená a barva se nerozpatlala i na místa, kam nemá. Výsledek mě opravdu velice potěšil. Taková jednoduchá záležitost a dává to embossovací kapsám spoustu nových možností.

Pokud nemáte váleček, můžete tuto techniku vyzkoušet také. Embossovací kapsu nabarvěte přímo razítkovacím polštářkem…. vhodné jsou distress barvy.