Návod na minialbum… JAK VYKOUZLIT PRAVOU ZIMU

Foto a text Ekulka

Doufám, že už je letošní mrazivá zima dávno za námi, že vám všem už rozmrzly vodovodní trubky, zamrzlá nafta a zmrzlé inkoustové polštářky 🙂 Protože máte určitě všechny plno krásných zimních fotek, mám pro vás několik tipů, jak letošní mrazivou zimu přenést i na vaše stránky a minialba.

Pocit zamrzlých okrajů fotky dosáhnete velmi jednoduše pouze za pomocí houbičky na nádobí a bílé temperky nebo akrylky. Stačí si trochu vytlačit na papír, houbičku do ní namočit, párkrát houbičku „oťapkat“ na papír, abyste odstranili přebytečnou barvu a pak už jen „oťapkat „ okraj fotografií. Kdo si netroufá hned na fotografie, může si postup nacvičit na cvičném papíru. Můžete takto ozdobit nejen okraje fotky, ale i okraje stránek alba nebo jen určité papíry a ozdoby.

Důležitý je i správný výběr papírů. Myslím si, že zrovna u zimy nemůžete nikdy šlápnout vedle. Základ tvoří bílá, modrá, zelená a šedá, motiv sněhuláků, vloček a zasněžené krajiny. U zimních stránek a alb můžete použít i průsvitky, folie, celofány, prostě vše, co vyvolá sněhový nebo ledový pocit. A klidně odložte nůžky a papíry jen trhejte!

Nesmíte zapomínat na vločky. Ke správné zimě a sněhu vločky prostě patří. Je jedno, jestli se jedná o vločky z raznice, vločky vystřižené ručně, nálepky, propisoty, vločková razítka, horké nebo suché embosování.

Opravdový sněhový efekt vytvoří bílé horké embosování na bílém podkladu. Pokud takto vyrobené vločky (rampouchy apod.) dozdobíte ještě perličkami a kamínky, zimní atmosféra je zaručena 🙂 Stejně dobře bude ale bílé embosování vypadat i na světle modrém nebo šedém podkladu.

A jaké jsou vaše tipy, jak vytvořit zimu? Napadá vás ještě něco? Moc ráda se nechám inspirovat!