Seznamte se jsem Shot… Big Shot Pro

Foto a text Monajda

Stále si píšete o informace k obříkovi Big Shot Pro. Bohužel jej zatím nemám, tak jsem poprosila Monajdu, aby se s námi podělila o zkušenosti. Moc jí děkuji… a díky článku čím dál tím víc hlodá červík… 🙂

Před 3 roky jsem si pořídila strojek Big shot. A tím začalo moje „šílenství“. V té době bylo opravdu málo šablon a ještě hůř se daly sehnat. Ale ty co jsem potřebovala/chtěla jsem sehnala. Našla jsem si  internetový obchod www.sizzix.co.uk, který posílá zboží  i do ČR. Kamarádka si tam koupila velký stroj Big shot Pro a já jsem si ho mohla půjčovat 🙂 Takže jsem začala kupovat na tento stroj šablony.

Zhruba před půl rokem jsem si pořídila vlastní. Je sice pravda, že jeho pořizovací cena je vysoká (300,-eur), ale ta práce s ním za to stojí.

V krabici, která je mimochodem obrovská, dostanete:

  • stroj Big shot pro

  • Sizzix Big Shot Pro Accessory – Sliding Tray, Standard

  • Sizzix Big Shot Pro Accessory – Adapter Pad, Standard

  • Sizzix Big Shot Pro Accessory – Cutting Pad, Standard, 1ks

  • Sizzix Big Shot Pro Accessory – Premium Crease Pad, Standard  ( je to místo druhé akrylové desky, tato je gumová a dělá se s ní hodně dobře)


Stejně jako na stroji Big shot si musíme sestavit „sendvič“ na který dáváme šablony. Sendvič sestavíme podle obr. 1-5
V dnešní době je opravdu hodně šablon. Můžete si koupit šablonu

  • obálky v několika velikostech a tvarech
  • přáníčka, která odpovídají k vel. obálek
  • krabičky různých velikostí, tvarů
  • alba, motivy pro scrapbook

Ceny těchto šablon jsou taky vysoké jedna stojí cca 59,- eur.  Co je ale úžasné na www.sizzix.co.uk mají taky neustále slevy. Takže můžete koupit tyto šablony za 7,- eur. Nedávno jsem takto koupila dost šablon. Slevy mají vždy. A když máte slevu 485,- eur a zaplatíte pouze 120,- eur to je teprve radosti. Poštovné z Británie platíte 18,- eur a balíček máte do týdne doma.

Dostala jsem od Aktijky tři otázky:

  1. Co se mi na stroji líbí?

Určitě velikost šablon. Když jsem měla jen Big shot, tak jsem si koupila obálky, které se musejí lepit z několika dílů. To již u stroje Big Shot Pro odpadá. Hrozně ráda dělám přáníčka, krabičky a na to je to prostě jedinečné. Šablony jsou velké cca 30×30 cm.

2.  Co se mi na stroji nelíbí?

Tak abych řekla pravdu asi jen jedna věc – je moc veliký a v naší nově zrekonstruovaný kuchyni je na lince. Nemám žádnou místnost na vyrábění a vše se musí vejít do kuchyně. Stroj je velký 60 x 40 cm
3.  Jakou šablonu nejvíc používám?

Nejvíc používané jsou obálky, krabičky, přáníčka …. no vlastně asi všechny  🙂
Ráda bych povzbudila ty, které zvažují koupit či nekoupit tento stroj. Je to opravdu šikovná mašinka.

Monika

Srovnání … klasický Big Shot & Big Shot Pro 🙂