Big Shot… kombinování šablon

Foto a text Astarte

Jakožto majitelka Big Shot Starter Kitu vlastní jednu BigZ šablonu, dvě Sizzlits a jednu embossovací kapsu. Není to moc, ale na druhou stranu ani málo. Dneska jsem zkoušela nejrůznější kombinace šablon, abych rozšířila portfolio svých vyřezávacích možností.
BigZ šablona obsahuje tři různě velká srdíčka, takže jsem si vyzkoušela udělat obrys srdíčka postupným použitím dvou velikostí na šabloně. Menší problém jsem měla pouze s přesným usazením papíru při druhém vyřezávání, aby byl obrys aspoň přibližně pravidelný. Vyzkoušela jsem nejdřív říznout malé a pak velké i obráceně, ale šlo to zhruba stejně dobře/špatně. Přesně sem se hodí moje oblíbená myšlenka – „nestarejte se o drobné nepravidelnosti, je to ruční práce a musí to na výsledku být vidět“ 🙂

Druhá kombinace šablon byla výrazně jednodušší. Na BigZ vyříznout srdíčko a krucánkovým Sizzlitem ho přizdobit. Výsledek se mi moc líbí, proříznuté srdíčko působí takovým elegantním dojmem.

Nakonec jsem zapojila i embosovací kapsu. Tady již na pořadí použití šablon záleží. Pokud nejdřív embosujete a pak řežete, embosovaný vzorek se poněkud splácne – je to ten krucánek uprostřed dole. Další problém pak byl s příliš úzkými vyřezanými místy, neboť embosování může narušit strukturu papíru (tady si myslím, že to bude čtvrtka od čtvrtky, některou jo, některou ne) a ten má tendenci se trhat. Úplně nejvíc se mi embosování líbilo na kytičce. Velkou jsem nechala hladkou a malou embosovala a udělalo to moc pěkný efekt.