Děti dětem: Lízátko s motýlem

Foto a text Astarte


V pracovně mi řádí miš. Nebojte se, ještě mi scrapbook z hlavy všechny vyjmenovaná slova nevytěsnil, tohle je taková pracovní přezdívka naší Míši. Takže když řádí v pracovně, je to vždycky miš. Tentokrát chystá dárek pro Terezku, za kterou jedeme o víkendu na návštěvu. Pořídily jsme lízátko z javorového sirupu a na internetu jsme našly obrázek lízátka motýlka, což Míšu strašně nadchlo. Na zdobení křídel naprosto nutně potřebovala Big Shot, na kterém si zručně vytočila nějaká ta srdíčka a kytičky. O úklid se pak strhla velká hádka, ale to naštěstí pro vás není nezbytný bod postupu 🙂

Obrys motýla jsem připravila já podle nějaké window color šablony. Míša si ho pak už sama obkreslila na čtvrtku, vystřihla a provedla test rozestavení vyříznutých motivů z Big Shotu.

Nemohly chybět blýskavé gelovky a pastelky, kterými vše dodekorovala.

Pak jsem už jen v tělíčku motýla prořízla dvě čárky, kterými jsem protáhla lízátko a zespodu zafixovala izolepou.

Očička jsme nalepily umělohmotná předpřipravená, tykadla udělala Míša z papíru, ale nastal těžký boj o jejich rozestavení na hlavičce motýla. Ze všech sil se bránila, že je to její dárek pro Terezku, takže jsem jako
moudřejší ustoupila a ona mě aspoň nechala vyfotit motýla tak, jak si myslím já, že by měl vypadat – toho máte na titulním obrázku. Pak si ho konečně přelepila podle svého uvážení.
Je to takový pěkný námět na dárek pro děti, aby to nebylo jen o těch sladkostech, ale přitom něco dobrého nechybělo. Na karnevaly by se mohli motýlci hodit.