Jak darovat peníze :-) … papírová peněženka

Na youtub je spousta krásných papírových obálek – peněženek. Moc se mi líbil velmi jednoduchý nápad, který se ve spoustě videí opakoval vždy s jiným způsobem zavírání.

My si vyrobíme jednu extra rychlou 🙂 s jednoduchým, ale účinným uzavíráním.

Potřebujete:

Postup:

Obálku zalepíme a přehneme napůl. Uhladíme knihařskou kostkou, aby byl ohyb pěkný.

U obálky na řezačce uřízneme kousek od kraje obě horní části, aby se nám vytvořily dvě kapsy.

Nachystáme si delší pruh scrapbookové čtvrtky. Měl by být o cca půl cm na každé straně širší než obálka. Z tohoto pruhu uděláme základ peněženky. Délku určuje složená obálka. Pruh čtvrtky ji musí „zabalit“ + zůstane klopa na uzavírání.

Aby peněženka držela lépe u sebe, prostřední část obálky slepíme. POZOR!! ne celou část!

Teď je na řadě kompletování 🙂 Obálku nyní vlepíme do připraveného pruhu čtvrtky. S lepením si dejte záležet, aby byla obálka přilepená po celé ploše.

Na zavírání použijeme ozdobnou kartičku. Vytvoříme např. obdélník nebo jako já kolečko. Já si na bílou čtvrtku narazítkovala motiv andílka a pomocí Big Shotu a kulaté kovové šablony jej vyřízla.

Pak jsem kolečko podlepila modrou čtvrtkou a ozdobnýma nůžkama jej obstřihla… vroubkaté nůžky jsou náhrada za spoustu různě velkých vroubkatých raznic… mám to okoukané od Pídi 🙂

Na spodní část kolečka jsem nalepila 3D pěnovou pásku. Díky tomu se bude peněženka snadno zavírat i otevírat.

Kolečko nalepíte na „peněženku“ a zasunete klopu… MÁTE HOTOVO 🙂 … už jen vložíte peníze či poukázku a kartičku s věnováním…

Velikost peněženky záleží na použité obálce. Já použila klasickou obálku A6 … ale do A5 se vám toho vejde víc 🙂 Budu moc ráda, když peněženku vyzkoušíte a někomu s ní uděláte radost.

A zde jsou peněženky od holek z víkendového kurzu…

Pokud budete chtít někomu udělat radost, skvěle se na to hodí razítko od Kety … JEN TAK 🙂

Jitka/Aktijka