Jak na Youtube… s Kate Dachovska

Foto a text Katka Dachovská

V tomto článku vám poradím, jak jednoduše vyklikat sledování Youtube kanálu (Youtube channel). Někdy při brouzdání po Youtube narazíte na zajímavý kanál, který byste chtěli sledovat, jeho videa vás upoutala a chcete být informováni o každém novém videu, a přitom nechcete znovu a znovu daný kanál vyhledávat nebo si ho jen přidávat do oblíbených.

Proces SUBSCRIBE neboli sledování je velmi jednoduchý. A je lepší sledovat oblíbené kanály na jednom místě než složitě vyklikávat odkazy z uložených záložek. V záložkách také neuvidíte nejnovější videa  a vždy se musíde doklikat na hlavní stránku kanálu, pokud ho však budete sledovat, tak stačí jedno kliknutí v profilu a vše uvidíte na jednom místě, viz níže.

U každého kanálu naleznete červený nápis subscribe, taktéž je pod každým videem. Když na něj kliknete objeví se Vám okýnko se zadání Google account. Vedle subscribe je taky číslo, to znamená kolik lidí kanál sleduje.

subscribe

Youtube se bez účtu u google nedá ovládat, jsou na sebe napojení.  Proto prvním krokem je vytvořit si svůj účet. Je to velmi snadné, vyplníte požadované údaje jako email a heslo… Krok za krokem Vám to nemohu ukázat, protože už účet u Googlu několik let mám. Abych se dostala do Youtube mi pak stačí zadat heslo, které jsem si při registraci vymyslela.

subscribe2

 

Youtube okno po přihlášení vypadá takto, u vás nebude záložka my channel, protože žádný kanál nemáte, ale uvidíte tam subscriptions, tam se budou zobrazovat všechny novinky z kanálů, které sledujete a o trochu níže je seznam kanálů, které sledujete. Je to opravdu snadné a vše je přehledně na jednom místě. Pokaždé, když si na videu nebo kanálu kliknete na subscribe, tak vám do seznamu naskočí nové jméno a vy ho můžete pohodlně sledovat.

subscribe3

 

Když si při prohlížení Youtube kanálů nebudete jisti, zda už ho sledujete, nebude se vám chtít brouzdat ve svém Youtube účtu a hledat ho, Youtube to ví, na dispayi uvidíte subscribed, to znamená, že už ho sledujete.

subscribe4

 

Kdykoliv kliknete na subsciptions v menu Youtube, tak se vám otevře seznam nejnovějších videí od sledovaných kanálů. Nebojte se toho, vytvořte si účet u Google a sledujte Vaše oblíbené kanály. Ještě jednu výhodu to má, často mají zejména kreativní firmy různé giveaways, kdy nabízí nějakou výhru, a za to musíte být například fanoušky jejich Facebooku a sledovat jejich Youtube kanál. Pro vás to bude již hračka.

Katka