Chrastidlové přání s Penny Black.. od Ekulky

Foto a text Ekulka

Moje sbírka Penny Black razítek se už zase rozrostla 🙂 A protože se zase blíží období, kdy má plno členů naší rodiny narozeniny, vyrobila jsem několik chrastidlových přáníček, abych byla připravená :).

narozeninové 1Chrastidlo jsem vyrobila tak, že jsem nachystala podkladovou čtvrtku a bílou horní čtvrtku, stejně velkou jako podklad. Do horní čtvrtky jsem vyřízla kruh, potom čtvrtku položila na podklad a kruh obkreslila. Do nakresleného kruhu na podkladu jsem vlepila kolečko z barevné čtvrtky.

Kolem kolečka a na obvodu celého podkladu jsem nalepila pěnovou 3D pásku.

Horní bílou čtvrtku jsem ušmudlala pomocí distress inkoustů a šablony, taky jsem ji postříkala sprejem a foukacím fixem. Z druhé strany jsem kolem výřezu nakreslila lepidlem v rolleru kruh a na něj jsem nalepila průhlednou folii. Já používám tu, která se dá koupit v papírnictví jako přední strana plastové kroužkové vazby, ale můžete použít jakoukoliv, která je pevná, např. z různých obalů. Folii jsem vyčistila a vyleštila.

Pak jsem sundala ochranné papírky pěnové pásky a dovnitř chrastidlového kruhu jsem nasypala flitry, které barevně ladí jak s vybarvenými razítky, tak s vzorovaným kolečkem.

chrastidlo

A teď přichází to nejhorší, nalepit horní čtvrtku na podkladovou. Doporučuju hlavně nespěchat, jinak to budete mít křivě. Mi se osvědčil jeden fígl – horní čtvrtku nemít stejně velkou, jako podklad, ale cca o půl centimetru z každé strany větší – když pak nalepíte horní čtvrtku křivě, stačí ji obstřihnout (zarovnat) podle podkladu.

miminkove

IMG_2452

 

Když byly podklady a horní čtvrtky slepené, jen jsem celá přáníčka dozdobila. Razítka, otisknutá voděodolným inkoustem, jsem vybarvila pomocí akvarelových pastelek a pak jsem je štětcem s vodou rozmyla. Razítka jsem obstřihla. Ty jsem pak nalepila na přáníčka tak, aby kouskem zakrývaly chrastidlové okénko. Dál jsem si vytiskla nadpisy a texty a ty jsem taky obstřihla a nalepila na přání.

Jako poslední jsem přáníčko obtáhla černým fixem.

narozeninové 1

Razítka Penny black najdete u nás v eshopu 🙂 … TADY