Pařížské obálkové album… letní HURÁsoutěž :-)

Foto a text Gabreta

Cestovní deníčky jsem psala vždycky. Psala, sem tam doplnila pohlednicí, vstupenkou. Od té doby, co scrapuji, moje deníky se staly bohatšími. Zkusila jsem smash, zkusila jsem i formu art journalu. Krom deníku jsem vedle tvořila i klasické scrap album. Po loňské návštěvě Paříže, kdy jsem poprvé jela sama a  moje dovolená se tak stala obrovským zážitkem v mnoha směrech, jsem zatoužila nějak spojit klasický cestovní deník s albumem dohromady.
Několik albumů už jsem dělala na hnědé, přírodní obálky velikost A5. Co kdybych tedy použila tento způsob?
Samotné obálky slouží jako nosné stránky a vnitříní kapsy jsou jako doplňkové prostory  na další  deníkové záznamy, na úschovu prospektů, vstupenek, a dalších „schovávacích“ materiálů.
Nejdříve udělám všechny stránky – obálky a i vnitřní stránky do obálek. Pak všechny obálky pospojuji lepící páskou. Stačí použít tissue pásku, ale používám ji spíš jen na upevnění dalších fotek jako odklápěček. Obálky radši spojuji textilní stuhou na níž jsem nalepila pevnou oboustranku, je to pevnější, jistější a trvanlivější.
Desky deníku jsem tentokrát vyrobila z papírové tašky koupené ve slevě v Nanu Nana. Pařížskému motivu a přírodní struktuře jsem nemohla odolat :-).
Z letošní pařížské dovolené udělám deník stejným způsobem, osvědčil se mi 🙂 a třeba i vám by se někdy mohla hodit tahle „obálková metoda “ :-).

Díky za vás čas. Gabreta

pd1

pd2

pd3

pd5

pd6

pd10

pd11

pd16

pd21

pd22