Jak ozdobit STOJÁNKY z naší nabídky :-)

Foto a text Jíťa

Dnes vám představím pár tipů, jak ozdobit stojánky na hotové projekty Layout stand firmy KAISERCRAFT, které najdete v nabídce e-shopu HuráPapíru.

Obr.1

 

Stojánky jsou vyrobené z MDF – dřevovláknitých desek a jsou určené k dozdobení. Výhodou je, že jsou pevné jako dřevo a při tvoření se s ním pracujeme stejně jako s papírem. Povrch stojánku můžeme nabarvit akrylovými barvami, ozdoby lepit lepidlem na papír – já jsem použila lepidlo v roleru, zdobit pomocí techniky decoupage, razítkovat, lakovat, použít různé spreje, distressky… prostě fantazii se meze nekladou. Stojánek se skládá ze dvou částí, které se do sebe nasadí, sestavení je jednoduché a zvládne to každý. Vysoký je 20,5 cm a jednotlivá „křídla“ měří 15,5 cm. Projekt, který v něm chceme vystavit, by neměl měřit méně než 14 cm. Stojánky jsou balené po dvou kusech.

 Obr.2

 

Připravila jsem si pro vás 3 ukázky zdobení pro inspiraci.

 

Stojánek č. 1 … něco pro romantiky

Korpus jsem natřela několika vrstvami bílé arylové barvy a nechala pořádně uschnout. Poté jsem bílý podklad orazítkovala černou razítkovací barvou StazOn, která je vhodná jak na savé materiály jako je dřevo a papír, tak i na nesavé, např. sklo, porcelán, fólie, umělá hmota, kov a také fotografie. Výhodou je, že rychle uschne, nerozmaže se a po zaschnutí je otěru odolná. Použila jsem textové razítko a dvě velikosti „tečkovaných“ koleček. Hlavní ozdobou stojánku je trojice papírových kytiček – Daisy/ PinkRoses/ White, kterou jsem doplnila o zelenou organzovou stuhu s puntíky a růžové vyřezávané kolečko od Santora. Stojánek jsem nakonec dozdobila samolepicími perličkami od ScrapBerry´s, krucánkem a nápisem TY&JÁ. 

 

Obr.3

 

Stojánek č. 2 – papírová klasika

Druhý stojánek byl rychlovka – jednoduše jsem ho potáhla šedou čtvrtkou s nápisy ze sady Familly Forever od Bella BLVD a hrany jsem natřela na bílou akrylkou. Tenhle se moc zamlouval mému manželovi a hned mi ho také zabavil, protože se mu prý perfektně hodí jako držáček na hodinky a náramky :-).

Obr.4

 

Stojánek č. 3 … „moderní“

Stejně jako v prvním případě jsem korpus natřela bílou akrylovou barvou a bílý podklad orazítkovala. Použila jsem razítko mřížky a razítko rozverných koleček z kolekce Jofy of Paper Artsy. Pro ozvláštnění jsem některá kolečka vybarvila nebo vystřihla z červeného a šedého papíru. Puntíky na okrajích stojánku jsem „vyrobila“ pomocí šedé razítkovací barvy a masky Tima Holtze Dot Fade. Stojánek jsem doplnila chipboardovými ozdobami Keta a washi paskami.

 

Obr.5

Obr.6