SANTORO… 5x jinak :-) … 5. díl Jíťa

Foto a text Jíťa

Když mi přišla obálka od Aktijky, byla jsem napjatá. Věděla jsem, že to bude těžký úkol, protože můj styl by se dal definovat jedním slovem – „simpl“ čili jednoduchý. Vybalila jsem sadu. Áááááá, co s tím budu dělat, proběhlo mi hlavou. Ale slovy klasika – malý ten, kdo má jen malý cíl, takže jsem šla do toho. Nakonec z mého tvoření vznikla dárková sada, jejíž součástí je přáníčko, záložka do knížky, zdobená obálka na peníze, visačka na dáreček nebo na lahev vína a krabička třeba na něco sladkého.

obr. 1

Dva dny jsem se papíry, kytičkami a ozdůbkami jen prohrabovala a přemýšlela jsem, jak co použít. Stejně jako Ekulku mě nejvíce zaujala panenka z krabičky a od toho jsem se odrazila. Mirabellka měla místo sukýnky okýnko s průhlednou folií, rozhodla jsem tedy pro PŘÁNÍČKO s chrastidlem. Protože na mě panenka působila zimně, použila jsem jako „náplň“ různé velikosti vloček.

obr. 2

Přáníčko jsem dozdobila výseky z raznic – koleček, vloček tří velikostí, kytičkové bordury a lepicími perličkami.  Mirabellka, vločky, bordura a perličky se staly i spojovacím prvkem téměř celé sady.

Další na řadu přišla magnetická ZÁLOŽKA do knížky. Jako podklad jsem zvolila bílou strukturovanou čtvrtku, na dolní okraje jsem použila bordurovou raznici. Hlavním motivem je Mirabellka z decoupage sady, která obsahuje 3D výseky k vrstvení jednotlivý dílů panenky. Já jsem nechtěla, aby panenka byla na záložce moc „vysoká“, takže jsem vrstvila pouze vlásky. Na podlepení jsem použila pěnovou lepicí pásku. Záložku jsem ozdobila papírovými výseky Paper Doilies v růžové a zelené barvě, použila jsem také disdressky v kombinaci s maskou Tima Holtze Dot Fade a opět jsem doplnila vločky a lepicí perličky.

 

obr. 3

Základ OBÁLKY NA DÁRKOVÝ POUKAZ nebo na peníze tvoří bílý podlouhlý korpus ze sady přání a obálek od Docraft – Anita´s, který jsem na krátkých stranách přilepila k sobě. Dominantou je portrét Mirabellky ze stejné decoupage sady jako byl i motiv záložky. Je ozdobený rámečkem, které tvoří razítko „krajkového kolečka“ Keta. Portrét tak vypadá jako obrázek na zeď. K bílému podkladu jsem použila béžovou čtvrtku s jemným ornamentem a glitry ze sady Mirabelle, jejíž okraj zdobí růžová bordura, proužkovaná stuha a 3D ozdůbka Diamante Charms. Samozřejmě nesměly chybět vločky, bílé lepicí perličky a razítko Keta Přejeme Ti krásné narozeniny.

Medailonek je opravdu nádherný a líbí se i takové minimalistické zdobilce jako jsem já. Použila jsem ho na kulatou VISAČKU NA DÁREČEK nebo na lahev vína. Je hodně výrazný, zdobený kamínky, takže jsem se rozhodla ho doplnit jen decentně – opět jsem použila čtvrtky ze sady Mirabelle, lepicí perličky, borduru, přidala jsem šifonovou stuhu a štítek s otisknutým razítkem Keta Pro Tebe .

obr.4

Korpus KRABIČKY jsem nevyráběla, ulehčila jsem si to. Využila jsem prázdný obal bonboniéry Raffaello a potáhla ho čtvrtkami ze sady Mirabelle, víčko jsem dozdobila růžovou šifonovou stuhou, zeleným papírovým výsekem Paper Doilies, perličkami a papírovými květy z balíčku.

Normálně bych si Mirabellky od Santora asi neobjednala, nepatřily do mé „cílovky“, o to víc jsem ráda, že jsem měla možnost si vyzkoušet něco nového. Krásně jsem si zazdobila, moc mě to bavilo a s výsledkem jsem spokojená. Dokonce mám mezi panenkami své favoritky. Teď už se Santora bát určitě nebudu :-).